Externe

Criza foametei din Tigray, Etiopia

Africa se confruntă cu foametea și epidemiile de boli, de un timp îndelungat. Recent, șeful ajutorului Organizației Națiunilor Unite confirmă  situația foametei prezentă în nordul Etiopiei după lansarea unei analize.

    “Există foamete acum și situația se va înrăutăți din ce în ce mai tare.”

O actualizare a analizei Integrated Food Security Phase Classification (IPC) efectuată în Tigray și zonele învecinate Amhara  și Afar concluzionează că peste 350.000 de oameni se află în faza 5 a catastrofei, din mai 2021.

“Această criză severă rezultă din efectele în cascadă ale conflictului. Deplasările populației, restricțiile de circulație, accesul umanitar limitat, pierderea activelor de recoltare și mijloace de trai și piețele disfuncționale.”

Tot IPC afirmă că situația alimentară din regiune a atins nivelul unei “catastrofe”. O  înfometare cu consecințe devastatoare care afectează grupurile mici de oameni răspândiți pe zone extinse.

Recent devastată de un război dintre rebeli și forțele guvernamentale, situația Africii nu este tocmai strălucită. Mii de oameni mor zilnic datorită foametei.  Deși zilnic se aruncă tone de mâncare, nimeni nu se gândește la risipa produsă și la persoanele care au cu adevărat nevoie de ea. Cazurile de foamete se pot întâlni din ce în ce mai des, datorită condițiilor meteo nefavorabile. În Yemen, peste 85.000 de copii sub 5 ani au murit de foamete. Pe primul loc în risipa alimentară ar fi Regatul Unit, unde s-ar arunca 14 tone de mâncare anual.

Sursă foto: Hani Mohammed

Criza foametei din Tigray, Etiopia

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top