Sport

Rapid a retrogradat matematic în Liga a-II-a

Derby-ul feroviarilor a fost câștigat de CFR Cluj cu 2-1, sâmbătă seară, pe terenul din Gruia.

cfr-rapid

În afară de cele trei puncte puse în joc, Rapidul a pierdut și șansa de a mai juca pe prima scenă a fotbalului românesc și sezonul viitor. Este a șaptea retrogradare din istorie, după cele din anii 1951, 1954, 1974, 1977, 1989 și 2013.

Echipa lui Bergodi a început în forță partida, Daniel Niculae ratând două ocazii imense. Mai întâi lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de Mincă, iar patru minute mai târziu, șutul din șase metri nu a găsit spațiul porții.

Ardelenii au rămas în zece oameni după eliminarea lui Deac în urma unui conflict cu Rui Miguel.

Mincă a fost eroul echipei sale, salvând-o de încă două ori până la pauză.

Repriza secundă a adus și cele trei goluri. Petrucci a deschis scorul pentru CFR cu un șut plasat la marginea careului, iar un sfert de oră mai târziu, Tade a făcut 2-0 din penalty. În penultimul minut din timpul regulamentar, Daniel Niculae a înscris pentru 2-1, prea târziu însă ca echipa sa să mai poată face ceva. În minutele de prelungire, Pancu a fost eliminat și el după două cartonașe galbene arătate de arbitrul Alexandru Tudor.

Partida s-a încheiat în favoarea vișiniilor din Cluj, care se pot lăuda cu o singură înfrângere în ultimele zece partide. Ei rămân pe locul 3 în Liga 1, după ce le-au fost restituite cele 24 de puncte de la TAS. Rapidul, în schimb, nu mai are nicio șansă de a rămâne anul viitor printre granzii fotbalului.

“Suntem toți dezamăgiți că retrogradăm. Eu zic că în prima repriză am jucat foarte bine. Dar a doua a fost total diferită. Păcat pentru Rapid. În prima repriză trebuia să marcăm de mai multe ori, Mincă a apărat foarte bine. Nu cred că azi am pierdut șansa de a rămâne în Liga 1. Eu le-am mulțumit băieților pentru că au făcut tot ce au putut de când eu am venit la echipă”, a comentat antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi pentru Dolce Sport.

 

“Salvarea de la retrogradare nu s-a hotărât în seara asta. Eu consideram o minune dacă ne salvam în astea ultime două etape. Retrogradarea a venit ca urmare a turului. Pentru Rapid a fost cu siguranță ultimul meci. Am spus clar că nu mai pot juca în Liga a II-a. Dacă am fi rămas în Liga I, aș mai fi jucat la Rapid. Nu sunt nici primul, nici ultimul care își încheie cariera cu o înfrângere și un cartonaș roșu. Am avut parte de o carieră foarte frumoasă. Acum, pe final, era o mică minune să ne salvăm.

Nici nu se pune problema să joc la altă echipă din Liga I pe finalul carierei mele.

Vom vedea care sunt planurile Rapidului, care sunt planurile mele. Voi începe să studiez și pentru cariera de antrenor. Voi ajuta Rapidul cu cea mai mare plăcere”, a spus Pancu la Dolce Sport.

Foto: sptfm.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top