Social

Rămas bun Majestate!

Sâmbătă, România și-a înmormântat Regele. Oameni de toate vârstele, din toate colțurile țării au venit să-și ia rămas bun de la Regele Mihai I. Ceremonia a fost fastuoasă, au fost trase salve de tun și au fost prezenți peste 1400 de polițiști și jandarmi și echipaje SMURD. De la Arcul de Triumf până la gara Regală cortegiul a fost însoțit de 17 jandarmi călare din cavaleria regală. Pe tot traseul, de la Palatul Regal, până la Patriarhia Română, mii de oameni au însoțit cortegiul funerar al Regelui Mihai I, în semn de recunoştinţă faţă de fostul suveran al României. Și prin gările prin care a trecut trenul, în drum spre Curtea de Argeș, oamenii au așteptat și au salutat.

La ceremoniile de înmormântare au participat peste o sută de personalități din toata lumea. Printre acestea s-au numărat Prințul Charles al Marii Britanii, Regele Juan Carlos al Spaniei și Regina Sofia, Regina Anne Marie a Greciei, dar și principele Alexander al Serbiei, Carl Gustaf al XVI-lea și soția sa, prințesa Astrid a Belgiei, marele Duce Henri al Luxemburgului, Regina Silvia a Suediei, Principesa Isabelle de Lichtenstein, Maria Magdalena a Austriei, Principesa Chantal a Franței, Principele Leka al Albaniei, Simeon al II-lea al Bulgariei, mama Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, reprezentanți ai familiei imperiale din Japonia și ai casei regale din Bahrain, precum și membri ai familiilor nobiliare din Austria și Germania.

Text și foto: Andreea Vîlvoi

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top