Sport

Proiect inedit al Federației Române de Fotbal menit să combată abandonul școlar

Se știe că matematica nu este deloc una dintre cele mai ușoare materii predate la școală. În plus, rata abandonului școlar din  ultimii ani în România a deveit o problemă serioasă, astfel că Federația Romînă de Fotbal și editura Niculescu au inițiat un proiect prin care să ajungă în spijinul copiilor care vor să abandoneze școala, anunță site-ul oficial al Federației.

Proiectul este un manual auxiliar de matematică, parte din programul național ”Federația Română de Fotbal susține educația”.

În urma acestei campanii, cele două părți vor să aducă împreună profesori, părinți și copii pentru a rezolva problema abandonului școlar.

vestiar_echipa_nationala_matematica

Programul este lansat odată cu ocazia meciului amical dintre România și Spania, iar ambasadori ai acestuia sunt jucătorii. Aceștia poartă pe tricourile de joc formule matematice ale căror rezolvare reprezintă numărul de pe tricou al elevilor lui Anghel Iordănescu.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că sportul și matematica trebuie privite ca elemente comune în procesul de învățare.

“Fotbalul și matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul și educația ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare și desăvârșire al copiilor. Ne dorim să avem generații sănătoase și inteligente, elevi care ating performanța prin instrumente adaptate pasiunilor. Prin acest proiect, copiii vor învăța noțiunile de bază ale fotbalului și vor avea o oportunitate în premieră în țara noastră – aceea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv”, a precizat Răzvan Burleanu, potrivit sursei citate.

Iată un exemplu de problemă ce se va regăsi în manualul auxiliar ce va putea fi folosit de părinți, copii și cadre didactice din toamna lui 2016.

„2. Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keșeru, Gabriel Torje și Răzvan Raț au alergat, împreună, 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raț și cu 5 mai mulți decât Keșeru. Află câți kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top