Externe

Soţul reginei Elisabeta a II-a a anunţat că se retrage din viaţa publică

Prinţul Philip, duce de Edinburgh,  se va retrage din viața publică din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut joi de Palatul Buckingham, informează The Independent. “Decizia prințului Philip a fost luată cu ajutorul reginei Elisabeta a II-a”, au declarat reprezentanții Palatului. Cu toate acestea, regina, în vârstă de 91 de ani, își va  îndeplinii întregul program public.

,,Prinţul Philip va participa la angajamentele programate anterior, atât individual, cât şi însoţind-o pe regină. Ulterior, ducele nu va mai accepta invitaţii pentru vizite şi întâlniri oficiale, deşi acesta poate alege să participe la anumite evenimente publice din când în când. Ducele de Edinburgh este patronul şi preşedintele a peste 780 de organizaţii, cu care va fi asociat în continuare, deşi nu va juca un rol activ prin participarea la evenimente. Majestatea sa regina va continua să participe la un program complet de evenimente cu sprijinul membrilor familiei regale,” se arată într-un comunicat remis de Palat.

Soţul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip, în vârstă de 95 de ani, a fost prinţ al Greciei şi al Danemarcei, renunțând la acest titlu la scurt timp după căsătorie şi adoptându-l pe cel al bunicilor materni devenind astfel locotenentul Philip Mountbatten. La două zile după  căsătoria cu regina Elisabeta a fost numit duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron Greenwich, iar în 1957, a fost numit prinţ al Regatului Unit de către regină.

Prinţul Philip şi regina Elisabeta a II-a vor sărbători în luna noiembrie, 70 de ani de căsnicie. Cuplul regal are patru copii împreună (Charles – Prinţ de Wales, Anne – Prinţesă Regală, Andrew – Duce de York, Edward – Conte de Wessex).

Sursă foto

Sursă foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top