Diverse

Primăvara începe azi!

Se dă astăzi  startul unor evenimente care preced venirea primăverii!

Mai exact, primul dintre acestea este Ziua Îndragostiților la 14 februarie, apoi Dragobetele- sărbătoarea autohtonă a iubirii în data de 24 ale aceleiași luni, Mărțișorul  în prima zi de martie, iar apoi mult așteptata zi a mamelor și ale tuturor femeilor, 8 martie. Toate aceste evenimente, unele tradiționale, altele adoptate de români aduc un strop de culoare și vibrație acum la apropiatul final al iernii. Pentru că anotimpurile și-au modificat de câțiva ani programul, iarna întârzie să se manifeste pe plaiul mioritic cu binecunoscuta forță conform planificării, iar primăvara bate din picior și așteaptă nerăbdătoare să-și ocupe locul rezervat în calendar.

Unul din gesturile cu care ne manifestăm afecțiunea și recunoștința față de omul iubit este acela de a-i oferi flori: parfumate, delicate, în buchete sau în compoziții dintre cele mai inspirate, proaspete, exotice, venite din toate colțuri lumii. Și pentru că florile sunt până la urmă o marfă, din nefericire una perisabilă, drumul lor de la recoltare până la bucuria de a le îmbrățișa trebuie să fie unul scurt și sigur.  Sunt soiuri care vin din îndepărtata America de Sud, altele din Olanda, altele din Turcia. La această dată emisfera sudică se bucură de căldura verii, iar Australia, un alt mare furnizor de flori profită din plin de acest lucru și expediază pe întreaga planetă milioane de sentimente multicolore.

Toate vămile sunt asaltate în aceste zile de sute de camioane care trasportă în frigiderele lor ambulante tone de primăvară. Avioane încărcate cu bucurie și extaz cromatic, traversează oceane și continente pentru a ne aduce un strop de fericire la buchet.

Atelierele care oferă servicii de design floral s-au asigurat din timp că vor avea materie primă de cea mai bună calitate pentru a livra emoții de toate culorile iar artiștii floriști își storc rezervele de imaginație pentru a pune în operă noi concepte după cele mai recente tendințe în materie de decorațiuni florale. Precupeții din piețe au în aceste zile oferte speciale la toate soiurile de flori și plante de sezon, numai bune de admirat în glastre așezate pe pervazurile ferestrelor.

Social-media abundă în informații despre creatorii de frumos iar o simpla căutare pe internet a buchetului preferat se poate transforma într-o adevărată aventură care va consuma cu siguranță o bună bucată de timp dintr-o zi. Întreaga lume este angrenată acum într-o activitate colectivă, o industrie care se dezvoltă pe zi ce trece tot mai mult pare să câștige lupta cu buzunarele multora dintre noi. Pentru că frumosul nu și-a  stabilit încă un preț maxim, acesta va fi livrat după posibilitățile financiare ale expeditorilor de emoții.

Doamnelor și Domnilor, sunteți invitați cu toții să vă bucurați de spectacolul care va începe curând și care ne va umple sufletul de sensibilitate, de gingășie, de armonie și de iubire. Bucurați-vă de primăvara care stă la un pas de noi, gata să dea buzna peste lume! Dăruiți flori cui doriți, cui simțiți, acelora pe care îi iubiți! Domnilor, fiți sensibili pentru o zi! Veți fi surprinși de rezultat!

foto cover: internet

Primăvara începe azi!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top