https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Fin-bucuresti-apa-calda-este-inca-rece-cand-se-va-rezolva-aceasta-problema-care-dureaza-de-cateva-saptamani-1386757&psig=AOvVaw1SMsoSWNkqBbZvXem38Aza&ust=1611220999110000&source=images&cd=vfe&ved=0CA0QjhxqFwoTCJDj0I6Yqu4CFQAAAAAdAAAAABAD
Politic

Primarul, caloriferul și bucureștenii

Locuitorii Capitalei se pregătesc să mai dea jos un rând de haine, după ce primarul Nicușor Dan a avut ieri prima întâlnire cu mai multi reprezentanți ai firmelor specializate în construcția rețelelor termice.

Acesta lansează un proiect de anvergură destinat modernizării rețelei de transport al agentului termic din București, plănuind înlocuirea a aproximativ 260 km de conducte. “Este un volum uriaş de lucrări, vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii şi mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil şi europeană”, a declarat, luni, Nicuşor Dan.

Finanțarea proiectului va fi făcută din fonduri europene in valoare de 300 milioane de euro, la care se vor adăuga 80 milioane din fonduri proprii ale Primăriei.

Discuțiile de ieri au avut in vedere găsirea celor mai bune soluții tehnice, termenul posibil de execuție, dar și necesitatea unui echilibru între realizarea lucrărilor și continuarea furnizării căldurii și apei.

Discuțiile vor continua și săptămâna viitoare cu reprezentanții altor companii interesate de participarea la acest proiect, urmând organizarea licitațiilor de atribuire a lucrărilor.

Nicușor Dan cere constructorilor eficiență și respectarea termenelor, iar, în același timp, le promite că nu va intârzia cu plățile.

De această rigoare am dus lipsă in colaborările politicului cu societățile implicate in lucrări publice, așa că pare să avem de-a face cu o abordare diferită de vechile năravuri. Așadar, bani mulți, timp scurt și răbdare puțină sunt printre ingredientele pe care primarul le are la dispoziție pentru planul său de a aduce Bucureștiul la normalitate.

Sursa foto: Digi24;

Primarul, caloriferul și bucureștenii

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top