Promovăm România

Povești din Vama Veche

 

  • Povestea pianului de pe plaja din Vama veche

Incă din anul 2016, proprietarii unui bar din Vama Veche s-au gândit să decoreze localul cu un pian vechi. Au căutat instrumentul, l-au cumpărat de pe un site și l-au adus tocmai din Alba Iulia. Este un pian cu coadă scurtă, cu clape din lemn maro și furnir alb. Instrumentul, fabricat în 1940, nu mai era funcțional anul trecut, când a fost adus în Vamă. George Stoianov, unul dintre proprietarii barului, a povestit la Europa FM, că, deși a fost adus pentru decorarea unui bar din Vama Veche, pianul a avut mai mult succes pe… plajă. Acum patru ani, a fost adăugat în bar. Acum, însă, după ce a fost umplut cu pietre și pământ, în care au plantat mai multe plante decorative, pianul a fost greu de transportat în interior.Așa că a rămas pe plajă, spre satisfacția nostalgicilor și a fotografilor.

  • Plaja la Plaja de Carte

Pentru muzica excelenta mixata live de DJ-ul de acolo putem merge la Plaja de Carte. Apa este mai curată decât la Stuf sau la Expirat, poți face și nudism dacă iti doresc. Tot aici poți să citești o carte de la Biblioteca în timp ce deguști minunatul sirop de soc.

  • Ușa colorată

La Cherhana Vama Veche este unul dintre cele mai cunoscute restaurant de pe litoral românesc și un simbol la stațiunii asociate cu libertatea de la malul Mării Negre. Este situat înainte de intrarea în satul pescăresc, fiind căutate pentru băncile și mesele din lemn așezate pe faleza plajei, ușor colorate și treptele care duc la plajă și plitele imense pe care sfârșesc într-o pește, fructe de mare și legume. Sute de turiști sunt atrași anual de ușor cherhanei, parcă desprinsă din altă lume. Ușa colorată, așa cum este numită te poarta pe culmile melancoliei, iar dacă ești norocos și prinzi răsăritul o să ai parte de un adevărat spectacol pe ritmuri de Bolero .

  • Stâlpul de la Stuf

Un alt punct de atracție este celebrul Stâlp de la Stuf. Nu este nimic mai mult decât un stâlp decorat precum un totem ce se termină cu un bec. Însă, p e cât de nesemnificativ poate părea, pe atât de important este. Spunem asta pentru că de ani și ani, a fost locul de întâlnire al tuturor vamaioților pe timp de zi sau seară . Fiind foarte aglomerat peste tot, propoziția”Ne vedem la stâlpu de la Stuf” are o însemnătate aparte. Nu o puteți conștientiza decât în momentul în care veți petrece un sejur în Vama și veți încerca găsesc un amic.

  • Unde și ce mâncăm în Vama Veche?

Distracția, e distracție! De văzut avem ce vedea, dar unde mâncăm? Ei bine, din experiență vă spunem că șnțelul cu sosii de brânză de La Canapele îți vor gâdila papilele. Tot în materie de oameni ce iubesc mâncarea, vă recomandăm preparatele de la Bibi. Midiile saganki au ceva din bucătăria grecească și un strop de iubire românească.

 

 

Povești din Vama Veche

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top