Economic

Panică, încercarea de a elucida o senzație suspectă

afis_panica_presa“Panică” este una din reprezentaţiile teatrale care, deşi încadrată în sfera comediei, are harul de a face auditoriul să se simtă vinovat pentru hohotele de râs debordante, deoarece , în ciuda situaţiei definită clar ca fiind hilară, linia dramaturgică urmăreşte rezolvarea unor conflicte interioare teribile, probleme cu adevărat dramatice pentru condiţia şi aspiraţiile personajelor.

Spectacolul pune în lumină o situaţie aparent hilară prin modul de a se manifesta al actorilor, însă dilemele care îi macină pe protagonişti depăşesc de departe sferele comicului. Reprezentaţia evidenţiază nu una, ci trei situaţii conflictuale, ele derulându-se pe rănd, astfel că fiecare dintre momente este disecat în amănunt, ajungându-se în final la un deznodământ echitabil pentru cele trei personaje.

Distribuţia aduce în prim plan trei actori extraordinari ai Teatrului Nottara. Fără a-i nominaliza într-o ordine concretă, Gabriel Răuţă, Alexandru Jitea şi Vlad Zamfirescu dau viaţă unor personaje speciale prin modul în care aleg să-şi rezolve situaţiile de cumpănă, îmbinând individualismul făţarnic clasic masculin cu situaţiile în care acestea se completează reciproc şi găsesc modalităţi de soluţionare a conflictelor la nivel colectiv.

Regizorul Theodor-Cristian Popescu alege să plaseze cele trei personaje – Max, Leo şi Juni – într-un peisaj futurist, un decor care anticipează conflictul şi pare că empatizează cu trăirile celor trei prieteni.

Reprezentaţia, fiind o creaţie originală marca Nottara, se bucură din abundenţă de prezenţa mărcilor genului comic. Aici amintim comicul de situaţie, ca o modalitate aparte de a reda problemele celor trei protagonişti, comicul de limbaj, relevat prin prezenţa a numeroase structuri lingvistice savuroase şi nu în ultimul rănd regăsim comicul de caracter, fin evidenţiat ca urmare a acţiunilor personajelor.

Un fapt interesant la această punere în scenă este modalitatea aparte prin care regizorul a ales să schimbe mediul clasic de dialog dintre protagonişti, legitimând perioada ca fiind încadrată în sfera futuristă şi, în acelaşi timp, anunţând startul pentru rezolvarea conflictului interior al unuia dintre personaje.

Spectacolul este sublim din toate punctele de vedere: o comedie savuroasă care însă urmăreşte concluzionarea dramelor existenţiale prin care trec Max, Leo şi Juni. Următoarea reprezentație va avea loc Duminica aceasta la ora 19:30 în sala George Constantin. Hyperflash recomandă acest spectacol şi garantează satisfacţia!

Pentru mai multe detalii sunteţi bineveniţi pe Bulevardul comediei!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top