Social

Ora Pământului marcată de o plimbare cu bicicleta

Pe 19 martie, la ora locală 20.30, WWF-Romania încurajează oameni si organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o ora.

România se va alătura celor 160 de țări, aproximativ 70.000 de orașe, pentru a susține și a arăta că vrea mai multă activitate din partea oamenilor în rezolvarea problemelor mediului înconjurător.

continentalhotels.ro

Sursă continentalhotels.ro

Ora Pământului în București, la ora stingerii luminilor, se va organiza o plimbare simbolică cu bicicleta.

Până în data de 8 martie au confirmat participarea la acest eveniment doar 43 de orașe din România, acestea sunt:  Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Calafat, Călan, Călărași, Cluj-Napoca, Focșani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinești, Oradea, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

craiova.blogalinitiative.ro

Sursă craiova.blogalinitiative.ro

Mesajul de anul acesta din partea României pentru comunitatea Earth Hour este ca cel de anul trecut: „Dăruiește naturii din energia ta”.

Orașele vor înființa diverse evenimente si acțiuni care sa ofere în atenția comunității locale problemele de mediu și lucrurile pe care le putem face cu toții pentru a construi un viitor mai durabil.

www.unitischimbam.ro

Sursă unitischimbam.ro

Drept exemplu la Iași Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism si Ecologie IașiBike și Iași Club de Biciclete organizează un traseu pentru biciclete ce pornește din fața Palatului Culturii la ora 18:00 și durează circa două ore.

La București, WWF-România și-a unit forțele cu Adevărații Veloprieteni și SkirtBike.

Întâlnirile se vor desfășura în următorul fel: pe 19 martie, la 19:30, la „rondul fără nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Națiunilor Unite, căruia cei de la smark.ro plănuiesc să ii ofere identitatea „Rondul bibicliștilor” inclusiv in acte, considerând că bicicliștii merită mai multe repere în Capitală.

smark.ro

Sursă smark.ro

Aceștia se vor organiza și la ora 20:30, timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si retur la Izvor.

,,Prin participarea la Earth Hour ne dorim sa contribuim cu o <<cărămidă>> la bazele unui stil de viață sănătos și prietenos cu mediul. Promovarea acestor valori se face din sânul familiei, iar femeia este un puternic factor pozitiv”, spune Simona Botner din partea Skirtbike, conform smark.ro.

Campania Earth Hour 2016 este realizată cu ajutorul susținătorilor Adevărații Veloprieteni, Skirtbike, Hai cu bicla, Autoritatea Națională pentru Turism.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top