Social

Orașul în care chiria pe un an a unui apartament este de 1 euro

Poate pentru început vi se pare o informație aberantă sau ireală dar uimitor chiar poți locui într-un apartament timp de un an plătind doar un 1 euro.

bildmaterial

Sursă panoramio.com

Acest lucru este posibil în sudul Germaniei în cartierul Fuggerei, construit în urmă cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger ,,cel bogat”, unul dintre cei mai influenţi bancheri ai vremii.

Scopul acestui cartier a fost de a le oferi o casă celor care nu îşi permiteau acest lucru, pentru a nu mai exista oamenii străzii și pentru a ridica nivelul de educație din acea zonă a țării.

Fuggerei

Sursă panoramio.com

Această favoare vine și cu o serie de condiții puse locuitorilor din Fuggerei. Principala este să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor. Porţile cartierului se închid la 22:00 seara, iar pedeapsa celui care întârzie este o amendă cuprinsă între 50 de euro cenţi şi un euro.

bildmaterial

Sursă panoramio.com

Cheltuielile cartierului sunt acoperite de către biletele de 4 euro achiziţionate de turiştii care vor să viziteze cartierul Fuggerei.

Din anul 1520 chiria nu s-a mai modificat, atunci 1 euro fiind echivalentul a 88 de euro cenți.

118_1

Sursă panoramio.com

Jakob Fugger ,,cel bogat” a fost, din multe puncte de vedere, varianta medievală a bancherului de succes de pe Wall Street.

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top