Sport

Nicușor Stanciu a adus victoria României în amicalul cu Lituania cu gol chiar la debut

România a întâlnit miercuri seara pe stadionul din Giurgiu Naționala Lituaniei pe care a învins-o cu 1-0 grație golului marcat de Nicușor Stanciu.

poza

Decarul Stelei, aflat la primul meci pentru echipa națională a României a adus victoria morală printr-un șut fabulos de la aproape 25 de metri.

Tricolorii au mai marcat o dată prin Bogdan Stancu, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Debutul meciului nu a fost lipsit de un moment amuzant, organizatorii partidei au încurcat cele două imnuri.

Anghel Iordănescu a folosit în amicalul de mircuri un prim 11 experimental, Măţel, Steliano Filip sau Florin Tănase regăsindu-se pe teren.

În amicalul cu Spania lucrurile nu vor mai sta la fel, selecționerul îi va prefera pe jucătorii mult mai experimentați pentru a face față campionilor europeni.

La finalul jocului, Iordănescu a declarat că s-a văzut faptul că au fost mulți fotbaliști care au debutat în echipă, iar cel care i-a atras cel mai mult atenția este Nicușor Stanciu, omul victoriei.

“Cred că pot spune că meciul s-a încheiat cum trebuie, prin prisma victoriei. Chiar dacă am câștigat doar cu 1-0, pot spune că am avut momente bune, mai ales în repriza a doua, dar trebuie să recunosc că au fost și multe momente moarte. Nu că m-ar fi deranjat ceva, dar au fost multe schimbări în echipă, plus mulți jucători care au debutat…

Remarc debutul lui Nicușor Stanciu. Jocul a suferit în anumite momente și din cauza lipsei de omogenitate. La jucătorii veniți din străinătate se vede clar că sunt în lipsă de turație. Important pentru noi este că am câștigat, țineam la rezultat, dar la fel de important este că am reușit să menajam anumiți jucători care au venit mai târziu în cantonament. Evident, primul 11 l-am gândit în perspectiva meciului cu Spania, de aceea am menajat unii jucători de bază”, a spus Anghel Iordănescu, potrivit Dolce Sport.

Nicușor Stanciu s-a declarat extrem de bucuros după primul său meci la Națională și spune că pasul la Reprezentativa țării sale este un vis devenit realitate.

“Nu se putea ceva mai frumos. Am vrut să prind câteva minute, să debutez. Sunt fericit că am înscris și că am câștigat meciul. Este ceva unic, îmi doresc să mai repet experiența asta de foarte multe ori. Să joc pentru națională este un vis devenit realitate.

Când am ajuns la Mogoșoaia am fost întrebat dacă e ok să-mi dea numărul 10 și am zis că îmi doresc acest număr. Îmi doream foarte mult să debutez la națională și mă bucur că s-a întâmplat acum. Golul îl dedic bunicii mele care nu mai e printre noi de mulți ani. A fost primul lucru la care m-am gândit când am înscris. A fost ca o mamă pentru noi”, a spus Nicușor Stanciu, conform aceleiași surse.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top