Diverse

Carantină în Uganda, în urma exploziei de Ebola

Președintele Ugandei Yoweri Museveni, a anunțat introducerea unei noi carantine, în urma exploziei de Ebola.

Toată circulația din districtele Mubende și Kassandra vor fi oprite, circulația fiind permisă doar camioanelor cu alimente. Toate instituțiile vor fi închise, cu excepția școlilor.

„Având în vedere gravitatea problemei și pentru a preveni răspândirea în continuare și pentru a proteja viețile și mijloacele de trai, guvernul ia măsuri suplimentare care necesită acțiuni din partea noastră”, a spus Museveni.

Alte măsuri implementate sunt urmărirea contactelor și asistența unităților locale de sănătate. Numărul de oameni infectați cresc zi de zi, în timp ce, numărul decedaților ar fi de 23.

Ebola este descrisă ca fiind o boală mortală, răspândindu-se prin contactul direct prin fluidele corporale, nefiind transmisibil prin intermediul aerului. În acest moment, nu ar exista un vaccin.

„Cu toate acestea, mai multe vaccinuri se află în diferite stadii de dezvoltare împotriva acestui virus, dintre care două ar putea începe studiile clinice în Uganda în săptămânile următoare, în așteptarea aprobărilor de reglementare și etice din partea guvernului ugandez”, a spus Tedros, director general ONU.

De-alungul timpului, Uganda s-a confruntat cu patru focare de Ebola, cel din anul 2000, fiind unul mortal, omorând peste 200 de oameni.Focarul recent ar fi început din septembrie, dezvoltându-se o nouă tulpină Sudan.

Potrivit CDC, o persoană nu este contagioasă, până când nu prezintă următoarele simptome:  dureri musculare, dureri de cap, febră, oboseală, sângerări inexplicabile, pierderea poftei de mâncare și simptome gastro-intestinale.

Sursă Foto:The Times Of Israel

Carantină în Uganda, în urma exploziei de Ebola

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top