Cultural

Muzeul dedicat pictorului Nicolae Grigorescu poate fi vizitat online

Muzeul dedicat pictorului Nicolae Grigorescu de la Câmpina a fost digitalizat de Casa de Licitaţii A10 by Artmark, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Artă Prahova.

Pe 15 mai se împlinesc 183 de ani de la naşterea pictorului naţional Nicolae Grigorescu, cel care a lăsat moştenire României ţărăncuţele şi peisajele cu orizont fără sfârşit, care reflectă perfect sufletul satului românesc.

Unde pot vedea iubitorii de artă lucrările și cum?

Totul se întâmplă cât ai spune click! Prin accesarea site-ului artmark.ro, utilizatorii au posibilitatea să intre virtual în casa în care pictorul Nicolae Grigorescu şi-a petrecut ultima parte a vieţii şi unde a realizat cele mai remarcabile creaţii – unele dintre acestea fiind în continuare expuse în casă, potrivit news.ro.

Turul virtual al casei-muzeu însoţeşte vizitatorii începând cu holul intrării, care surprinde căldura locuinţei şi poartă privitorul către un colţ oriental, format din lucrări colecţionate de pictor din Istanbul; holul oferă accesul către camera de zi unde Nicolae Grigorescu stătea de vorbă cu Barbu Delavrancea, Octavian Goga sau cu George Coşbuc.

Sursa foto: artmark.ro

Tot aici, privitorii vor admira una dintre variantele de mari dimensiuni ale „Carului cu boi”. Totuşi, atelierul de pictură rămâne a fi cea mai impozantă încăpere a casei, fiind şi cea mai mare cameră, care găzduieşte şevaletul artistului pe care stă sprijinită una dintre ultimele lucrări ale artistului, neterminată: „Întoarcerea de la bâlci”.

Fiecare cameră a casei-muzeu impresionează prin seria de lucrări importante din creaţia artistului, rămase aşa cum au fost aranjate de pictor.

Turul virtual oferă o experienţă memorabilă, iar opera pictorului naţional Nicolae Grigorescu este mai uşor de urmărit, de înţeles şi de interpretat.

Proiectul prin care data de 15 mai să fie declarată ziua Nicolae Grigorescu, zi culturală naţională dedicată artelor frumoase româneşti, se află în dezbatere în Parlamentul României. Acesta are în vedere evidenţierea creaţiei pictorului Nicolae Grigorescu şi aducerea unui omagiu activităţii artistice şi moştenirii pe care a lăsat-o culturii româneşti.

Muzeul dedicat pictorului Nicolae Grigorescu poate fi vizitat online

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top