Companii

Elon Musk: În 2019 vom fi în stare să efectuăm zboruri scurte pe Marte

Elon Musk a emis o altă perioadă de timp incredibil de ambiţioasă. În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, la festivalul South by South West (SXSW), Musk a declarat că SpaceX va fi gata să trimită rachetă pe Marte în 2019, conform Capital.ro.

“Construim prima navă, sau o navă interplanetară, chiar acum”, a spus Musk. “Și probabil vom fi în stare să realizăm zboruri scurte, atât zboruri scurte cât şi zboruri lungi în prima jumătate a anului viitor”.

În urmă cu un an Musk a declarat că racheta Mas, numită BFR sau Big Rock Rocket, ar putea transporta oameni dintr-un oraş în alt oraş într-un timp incredibil de scurt, spunând că ar dura 30 de minute pentru a ajunge de la New York la Shanghai.

El a spus atunci că speră că BFR va ateriza pe Marte în anul 2022, iar în primele misiuni vor trimite incărcătură. În cele din urmă, racheta va găzdui convoaie de oameni şi lucrurile lor. Scopul final este de a stabili o colonie pe planeta roşie.

Trimiterea oamenilor să trăiască pe Marte este principalul obiectiv al lui Musk pentru SpaceX, făcându-l pe Elon Musk să fie numit de internauţi “Dumnezeul-împărat al planetei Marte”.

Antreprenorul miliardar a negat întotdeauna când a fost întrebat dacă doreşte să stăpânească planeta, iar şi-a detaliat viziunea pentru o democraţie directă în care “oamenii votează în mod direct problemele în loc să treacă prin guvernul reprezentativ”.

“Poate că este nevoie de 60% [vot majoritar] pentru a obţine o lege în vigoare, dar orice număr de peste 40% poate elimina o lege”, a spus Musk. Ar trebui să fie “mai uşor să scapi de o regulă decât să faci una”. Textul legilor ar trebui să fie scurt şi uşor de înţeles, a adăugat el.

Potrivit lui Musk, prea multe reglementări pot fi dăunătoare şi pot opri o societate din progres.

Directorul SpaceX şi Tesla este cunoscut pentru subestimările de timp pe care le vor face eforturile sale. Racheta companiei Falcon Heavy, care s-a bucurat de o lansare istorică luna trecută, a fost iniţial promisă pentru debutul în 2013.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top