sursa foto G4MEDIA.RO
Featured

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis

Premierul Florin Cîțu a luat decizia astăzi de a-l demite pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu Dan Barna, liderul USR PLUS. Acesta va fi pus în funcția de  ministru interimar al Sănătății.

Documentele de revocare din funcție ale lui Vlad Voiculescu și demiterea Andreei Moldovan au fost trimise președintelui Klaus Iohannis. Demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Florin Cîțu să fie înștiințat de această problemă. Decizia a fost luată din cauza mai multor probleme în sistemul sanitar, dar accentul a fost pus pe fondul evacuării pacienților din Spitalul Foișor.

Florin Cîțu: “România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Eu cred în continuare în această coaliție. Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane. Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a transmis Florin Cîţu, potrivit Digi24.

Sursa FOTO: g4media.ro

Update 15:40

Vicepremierul Dan Barna refuză interimatul la Sănătate

Surse din USR PLUS, au declarat că Dan Barna refuză interimatul la Sănătate. Potrivit acestor surse, Barna vrea sa-l lase pe Florin Cîtu să rezolve criza pe care el însuși a provocat-o.

Dacian Cioloș îl acuză pe premierul Florin Cîtu că decizia pe care a luat-o privind demiterea lui Vlad Voiculescu a fost fără să se consulte cu Alianța.

”Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil”, a transmis pe Facebook, Dacian Cioloş.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top