Artiști

GALA PREMIILOR OSCAR, 2021

 

Astăzi, 25 aprilie 2021, va avea loc la Los Angeles, a 93-a Gală a Decernării Premiilor Oscar ale Academiei  Americane de Film

Întregul eveniment se va desfașura atipic. Organizatorii și producatorii acestui show au renunțat la unele puncte din programul obișnuit al galelor din anii precedenți și au adaptat desfășuratorul din acest an la noile condiții epidemiologice impuse de evoluția pandemiei de COVID-19.

Organizatorii propun pentru 2021 un spectacol cu participare fizică restrânsă la aproximativ  170 de persoane. Tuturor, li se va solicita  înainte de accesul la celebra festivitate, prezentarea unui test Sars-Cov2 negativ și le va fi măsurată temperatura. Acestea sunt proceduri  cu caracter medical  efectuate asupra participanților pentru prima dată de la debutul acestui show, la 16 mai 1929. Totodată, atât invitații, cât și însoțitorii lor nu vor fi obligați să poarte măști de protecție atunci când se află în fața obiectivelor camerelor videocaptoare, ci doar în pauzele publicitare sau în alte momente când nu apar pe ecrane.

O altă premieră înregistrată anul acesta la Gala Premiilor Oscar este noua locație care va găzdui evenimentul, și  anume gara din Los Angeles, Union Station, în locul Dolby Theatre iar pentru invitații care nu vor putea ajunge în L.A., s-au amenajat două hub-uri peste ocean,  la Londra și la Paris.

Cu toate acestea, regizorul Glenn Weiss, împreună cu producătorii Steven Soderbergh, Jesse Collins şi Stacey Sher, propun “trei ore de divertisment”, bazate pe “optimism şi sinceritate”,  ”un areopag (adunare de artiști de mare valoare-n.r.),  de stele cu adevărat galactice”, ”atât de orbitor încât ar putea fi necesari ochelari de soare”, așa cum au declarat presei cu doar câteva zile în urmă (revista Variety, 21 aprilie 2021). ”Vrem ca în acest an Oscarurile să arate ca un film, nu ca un spectacol televizat”, au declarat organizatorii mult așteptatului show, citați de tv6.md.

Vor fi premiate producții cinematografice lansate în perioada 1 ianuarie 2020-28 februarie 2021. Evenimentul va fi prezentat de Harrison Ford și Reese Witherspoon, cărora li se vor alătura Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Renee Zellweger, Laura Dern, și regizorul  sud-coreean Bong Joon Ho, recompensat cu Premiul Oscar în anul  2020 pentru filmul ”Parasite”, la categoria ”cel mai bun lungmetraj”.

Anul acesta, industria cinematografică din Romania se află în fața unei veritabile  premiere, odată ce documentarul „Colectiv” a fost  dublu nominalizat la  Premiile Oscar, la categoriile „cel mai bun documentar” și „cel mai bun film străin”. În anul 2020, „Colectiv” a câștigat Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun documentar și Premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin, de la Societatea Națională a Criticilor de Film din SUA.

„Colectiv” este o producție românească (2019), în regia lui Alexandru Nanau, și aduce în fața publicului spectator prin intermediul peliculei, greutățile pe care o serie de jurnaliști le-au întâmpinat în timp ce investigau tragedia  petrecută la clubul Colectiv din București, la 30 octombrie 2015.  În urma incendiului de atunci au decedat  65 de participanți la show-ul organizat în respectiva locație de trupa ”Goodby to Gravity”, cu prilejul lansării unui nou album.

Festivitatea de decernare a Premiilor Oscar va fi transmisă live în România pe platforma VOYO.RO, marți, 26 aprilie, de la ora 03.00 iar la televiziune, în aceeași zi cu începere de la ora 20.30 la Pro Cinema,  conform stirileprotv.ro.

Iată aici, lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2021:

https://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/oscar-2021-lista-completa-a-nominalizarilor.html

 

sursa foto: https://www.dkoding.in

 

GALA PREMIILOR OSCAR, 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top