Politic

Iohannis îndeamnă oamenii să meargă să se vaccineze

Președintele Iohannis susține că singura cale prin care România poate opri răspânirea virusului și prin care se poate întoarce la viața normală e vaccinarea!

„Numărul de doze de vaccin creşte de la o lună la alta, în acelaşi fel creşte şi numărul centrelor în care se face vaccinare. Avem o şansă să terminăm cu această pandemie dacă ne vaccinăm. Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi atunci când vă vine rândul, fiindcă doar aşa vom putea să terminăm această pandemie”, a declarat preşedintele Iohannis, azi, într-o conferință de presă.

Deocamdată, doar o parte dintre oameni se pot vaccina. Încă nu s-a ajuns la faza a treia în care oricine poate să se înscrie pentru vaccin.

Tot președintele Iohannis a anunțat că restricțiile vor fi menținute în România, chiar dacă numărul cazurilor e din ce în ce mai mic.

„Suntem, cum se spune, pe un platou, asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală. În acelaşi timp, putem să observăm la secţiile de terapie intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia. În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare. Chiar de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile” a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai spus și că situaţia elevilor după începerea școlii în format fizic, în 8 februarie, este bună. Asta, după ce s-a întâlnit cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic cu elevii prezenţi în şcoală, sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localităţile care sunt în scenarii galbene şi roşu să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii trecând în scenariul verde”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Sursa foto: capital.ro

Iohannis îndeamnă oamenii să meargă să se vaccineze

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top