Sport

Primul român care a primit bursă pentru a juca baseball

Mihai Burlea este primul român care a primit bursa de la un colegiu american pentru a juca baseball.

646x404

Bărbatul în vârstă de 31 de ani i-a impresionat pe americani cu viteza uimitoare cu care aruncă mingea. El a bătut două recorduri americane la capitolul acesta.

Tânărul este originar din Botoșani și a învățat sa joace baseball în cartierele orașului cu bâte improvizate și cu mănuși second-hand.

În 2007, un tânăr roman în vârsta de 21 de ani era senzația baseball-lui american. Bărbatul era singurul jucător român profesionist din Statele Unite ale Americii, devenind un as al campionatelor universitare.

În 2007, Mihai a primit mențiunea “All American Honors” din partea “National Association of Intercollegiate Athletes,” cel mai prestigios premiu pentru un jucător de baseball la nivelul colegiilor americane.

Mihai Burtea are toate calitățile pentru a juca pe postul de pitcher (cel care arunca mingea), deoarece aruncă mingea cu o viteză de 150 kilometri pe ora și o înălțime de 2 metri. Visul bărbatului fiind acela de a fi jucător profesionist de baseball.

În 2004, Mihai juca la echipa națională a României și a participat la Campionatul European din Polonia. La această competiție erau prezenți și niște scouteri (căutători de talente) din SUA, din partea universităților care acordau burse pentru baseball.

După primele antrenamente la Eastern Arizona, românul a intrat în primul său meci din Minor League, chiar pe tărâmul baseball-lui. Românul, antrenat în condiții precare în țară, arunca împotriva unui batter american, antrenat în cele mai bune condiții. Tânărul a aruncat cât a știut de bine, astfel încât jucătorul american nu a reușit sa lovească niciuna din mingiile aruncate de roman.

După ce a impresionat Arizona, românul a fost transferat în Northwestern College din Orange City, statul Iowa, un colegiu cu un nume consacrat în domeniu și cu o echipă de baseball mult mai experimentată.

În prezent, Mihai Burca joacă la o echipă de baseball din Italia.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top