Texte și Protexte

Mafia Mântuirea Neamului

26 MAI Cătălin Predoiu pare a fi atins de mâna rece a sorții. Șansele lui de a câștiga Primăria Capitalei tind spre cantitatea de alcool pe care ai voie să o consumi la volan, adică 0 virgulă ceva. Dominat de legile lui Lackland, Predoiu și-a propus să: 1. nu fie niciodată primul; 2.nu fie niciodată ultimul; 3. nu se ofere niciodată voluntar.

Cătălin Predoiu ne spune așa: „Bucureștiul are nevoie nu doar de un administrator bun, Bucureștiul are nevoie de un lider, de un om care, împreună cu un partid puternic, să ofere o viziune de dezvoltare, un model cultural și un model de viață bucureștenilor”.

Atunci când ești cel de-al patrulea candidat la Primăria Generală al unui „partid puternic”, care printre altele nu reușește să treacă de 10% decât în sondajele părtinitoare partidului din care faci parte, și ești devansat cu un număr de alegători, aproximativ, triplu față de intenția de vot pe care o atragi, de sperietoarea rozalie care provoacă repulsie la prima silabă, ucigașa de semi-erecții a mașinăriei comunistoide a PSD, ar trebui să mai întreprinzi, din când în când o introspecție și să-ți reevaluezi poziția și discursul.

Însă, când ești devansat categoric până și de un „minte-înceată” ca Nicușor Dan, a te numi lider cu viziune, e, poate, un pic cam mult.

Poate Predoiu vrea, însă, să zică altceva.

Poate alegerile astea ar trebui amânate. Să avem „puțintică răbdare”. Să lăsăm o vreme primăriile fără primari, consiliile județene fără consilieri, și județele fără șefi de județe. Soluția poate, totuși, veni oricând din numeroasele grupări mafiote care stăpânesc diferitele piețe regionale. Poate aceste grupări s-au lecuit. Poate s-au săturat să mulgă, deși trecuți de multă vreme de vârsta înțărcatului, an de an de la sânul națiunii.

Lupul poate deveni oricând paznicul stânei. 

S-au mai văzut cazuri. Mafia își reneagă protecția de care beneficiază și începe să acționeze în numele poporului, ca unic uns al lui Dumnezeu. Ușor, ușor se leapădă de procedurile obișnuite, schimbă vechile reguli de funcționare și ține o conferință de presă în care anunță că onestitatea, prosperitatea și binele suprem al cetățeanului este noul scop suprem al instituției. „Omerta” este stirpită și modul de acțiune devine unul transparent, într-un mediu steril și inofensiv pentru toate părțile implicate.

Însă locurile întunecate prin care își rezeamă capetele, noaptea, aceste mafii locale, pline de „modele culturale, modele de viață cu o viziune de dezvoltare”, sunt arhicunoscute. „Alesul” nu se va ridica niciodată din umbra în care își redă, cu voce tare, simptomatic, laitmotivele.

Înghesuite în primul număr prim, răspunsurile pentru viitor ale bucureștenilor se bazează pe o experiență empirică. ”Votez cu candidatul cel mai bine plasat”. ”Votez cu candidatul care are șanse să-l bată candidatul cel mai bine plasat”. Alegerea românilor este simptomatică și se prezintă, în timp, drept radiografia unui stat democrat prea tânăr ca să aibă capacitatea de a se șterge la cur cu propriile forțe.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top