Sport

LaMarcus Aldridge și-a anunțat retragerea din NBA

Veste cruntă pentru fanii NBA. LaMarcus Aldridge și-a anunțat retragerea din NBA. Veteranul celor de la Brooklyn Nets a luat această decizie după ce a avut bătăi neregulate ale inimii în ultimul său meci, disputat acum o săptămână împotriva celor de la Los Angeles Lakers.

Conform nba.com, LaMarcus Aldridge a declarat: ,,Timp de 15 ani am pus baschetul pe primul loc, iar acum, este timpul să îmi pun familia și sănătatea pe primul loc”.

LaMarcus Aldridge a petrecut mai bine de 15 sezoane în NBA, a fost selectat de 7 ori în All Star Game și a fost ales de 5 ori în echipa ideală a sezonului din liga nord-americană.

Cariera lui Aldridge a început în anul 2006, în momentul în care acesta a fost selectat de Portland Trail Blazers având o medie de 19.6 puncte pe meci. Portland a fost casa lui Adridge timp de 9 sezoane.

Directorul General al celor de la Trail Blazers, Neil Olshey, l-a numit pe Aldridge drept unul dintre cei mai buni jucători ai francizei.

,,Pe parcursul celor 9 sezoane petrecute în Portland, LaMarcus s-a luptat cu mai multe răni și probleme de sănătate, dar el nu le-a permis niciodată acestor probleme să îi afecteze angajamentul pe care acesta îl avea față de coechipieri sau antrenori”, a declarat Neil Olshey într-un comunicat de presă.

După plecarea din Portland, acesta a continuat să joace pentru 5 sezoane și jumătate pentru San Antonio Spurs. Antrenorul celor de la Spurs, Gregg Popovich, l-a  catalogat pe Aldridge ca fiind ,,un profesionist desăvărșit, cu un set unic de abilități și un profund respect pentru joc”.

,,Suntem recunoscători pentru contribuțiile sale, atât pe teren, cât și în afara terenului, în timpul petrecut la San Antonio”, a spus Popovich. ,,Sunt mândru de el pentru că a luat această decizie dificilă și îi dorim lui și familiei sale toate cele bune în viitor”.

În total, LaMarcus Aldridge a jucat 1101 meciuri și în medie a marcat 19.4 puncte pe meci.

Sursă foto: theringer.com

LaMarcus Aldridge și-a anunțat retragerea din NBA

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top