Gaming

Tipuri de jocuri de strategie care iti vor imbunatati stilul de joc

Tipuri de jocuri de strategie care iti vor imbunatati stilul de joc

Jocul a reprezentat, inca din copilarie, modul captivant prin care se poate dezvolta inteligenta si se sporesc anumite aptitudini atat la nivel mental, cat si fizic. Incetul cu incetul, jocurile au trecut din dimensiunea reala in cea virtuala, astfel incat, coroborat cu dezvoltarea ametitoare a tehnologiei din ultimii ani, jocurile prezinta o forma evoluata, care ofera omului modern, pe langa relaxare si una dintre cele mai placute metode de alungare a plictiselii in timpul liber si imbunatatirea abilitatilor sale mentale.

Exista diferite tipuri de jocuri (actiune si indemanare, de tip quest sau puzzle, simulatoare, RTS, MMO, RPG, TPS, multiplayer, online), iar un joc se poate incadra in mai multe dintre aceste categorii. Astazi, jucatorii din intreaga lume isi pot etala diversele strategii si tactici pe care si le-au stabilit intr-un anumit tip de joc prin intermediul internetului, online, in direct, pe canalele dedicate de jocuri asa cum este Twitch sau pe platformele generaliste asa cum este Youtube.

Un joc poate fi abordat din perspectiva generala a unui anumit tip de jucatori (iar walkingthrough-uri ale multor jocuri sunt prezente pe platformele mai sus mentionate, intr-un numar foarte mare) sau din perspectiva proprie. Ultimele tipuri de jocuri care au aparut pe piata sunt cele in care jucatorul are la dispozitie un anumit numar de optiuni, din care poate alege, iar actiunea se va desfasura in conformitate cu dorinta sa. Astfel, jocurile vor dezvolta in mod concret gandirea analitica a unei persoane, viteza de reactie, puterea imaginativa si de anticipatie, coordonarea sau interpretarea corecta a anumitor situatii.

Rikti Raid Chaos

Unul dintre tipurile de strategie care s-a dezvoltat in ultimii ani si a generat un interes deosebit in mediul jucatorilor este cel al jocurilor de strategie MMO ((Massively Multiplayers Online). Astazi este unul dintre cele mai populare si jucate tipuri de jocuri de strategie, iar unul dintre titlurile care au trezit un interes enorm in randul jucatorilor este Nords: Heroes of the North. Acest joc permite jucatorilor sa interactioneze in mod simultan, in timp ce le sunt oferite diverse instrumente interactive sau actualizari de joc, pentru a-si indeplini scopurile stabilite atat la nivel individual, cat si al factiunii din care fac parte. Interesul comun prevaleaza, iar atingerea acestor obiective comune trebuie gestionate astfel incat, jucatorii din cadrul aceleasi factiuni sa se dezvolte la nivel personal pe baza concurentei directe cu aliatii sai, insa, pastrand in acelasi timp mai presus de orice interesul factiunii. Este destul de interesant sa observi ca jucatorul are nevoie de o strategie bine stabilita, pe care sa o respecte in asa fel incat sa nu-si puna in pericol propriile interese, dar sa ajute si comunitatea sa de dezvolte. Tocmai de aceea, MMORPG sunt considerate a fi genul jocurilor online ale viitorului.

Jocurile de cazinou ofera jucatorului pe langa relaxare, castiguri si buna dispozitie si o excelenta modalitate de a-si dezvolta abilitatile mentale (in ultima vreme, acestea si-au castigat denumirea de jocuri ale mintii). Unui jucator ii sunt imbunatatite viteza de reactie, gandirea analitica si modul in care interpreteaza anumite gesturi sau mimica adversarilor, interpretarea anumitor date in interes propriu, precum si modul in care gandeste matematic miscarile pe care le efectueaza.

Blackjack Atlantic City Premium este unul dintre cele mai interesante jocuri de cazinou, dat fiind faptul ca implica patru pachete de carti de joc (un pachet are 52 de carti),  facandu-l unul dintre jocurile care imbunatateste gandirea. In aceste conditii, jucatorul trebuie sa efectueze foarte rapid anumite calcule mentale si in functie de mana pe care o are Dealerul sau celilalti jucatori trebuie sa reactioneze pe masura. Este nevoie de multa gandire analitica, viteza de reactie si coordonare a jocului pentru a castiga. De altfel, jocul de blackjack este preferat de peste 3% dintre jucatorii romani, iar peste 1% dintre acestia prefera sa isi exerseze puterea mintii in fiecare saptamana. Dezvoltarea aplicatiilor online pentru cazinouri va genera, cu siguranta, cresterea numarului acestora, in viitor, mai ales ca aceste sporturi ale mintii ajuta la imbunatatirea gandirii strategice.

Fara indoiala ca RTS-urile se incadreaza printre jocurile favorite ale jucatorilor din lumea intreaga, iar unele dintre acestea, care si-au castigat un numar urias de fani sunt StarCraft si League of Leagues. Ambele jocuri au canale dedicate pe platforma de gaming Twitch, iar simplul fapt ca jucandu-le iti dezvolti in mod cert capacitatea de analiza a campurilor de lupta si incepi sa gandesti strategic, nu face decat sa consolideze ideea beneficiilor oferite de astfel de jocuri.

Path of the Necron Lord (DOW - RTS)

Chiar daca premiza de la care se porneste in acest tip de jocuri de strategie este aceea ca jucatorul trebuie sa mute multiplele personaje pe tabla de joc, de-a lungul unei harti sau intre/catre diverse locatii, modul in care se realizeaza aceste mutari influenteaza in mod direct evolutia jucatorului de-a lungul jocului. Jucatorului i se dezvolta aptitudinile de lider, viteza de reactie, modul in care intelege sa analizeze anumite situatii in interes propriu, rapiditatea cu care ia deciziile, precum si stimularea gandirii analitice.

Faptul ca sunt relativ simple la inceput, le face jucabile de catre orice tip de jucator, iar pe masura ce acesta evolueaza, deja isi poate stabili o strategie proprie, care il va particulariza in raportul cu ceilalti jucatori.

Fara doar si poate jocurile de tip TBS (Turn Based Strategy) au reprezentat baza jocuilor de strategie in forma lor clasica. Nu sunt o strategie in timp real, asa cum sunt RTS-urile, insa le permite jucatorilor sa-si gandeasca mutarile in timp ce jocul este in stare de pauza, iar rezultatul modului in care au gandit le este dezvaluit in momentul in care jocul se reia.

Unele dintre jocurile care ofera o experienta cu adevarat captivanta sunt Civilisation si War, jocuri considerate a fi printre clasicii acestui gen de jocuri de strategie. Modul in care ajuta jucatorul sa isi dezvolte gandirea este legat de nenumaratele posibilitati pe care acesta le are la dispozitie pentru a aranja trupele in pozitii de lupta, dar si de profunzime gameplay-ului care il determina pe jucator sa-si gandeasca fiecare miscare foarte bine, in prealabil. De altfel, asemenea tuturor jocurilor de strategie, faptul ca acestea reusesc sa determine folosirea la un nivel intens a creierului, nu poate fi decat un lucru benefic, care merita aplaudat.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top