Social

Japonia, de la o țară bogată, la una săracă.

Japonia ascunde sărăcia oamenilor cauzată de pandemia de COVID-19, ce a început în urmă cu câteva luni.

Una dintre cele mai bogate țări din lume , se confruntă cu sărăcia a peste 10.000 de locuitori, datorită pandemiei de COVID-19.

Cu toate că Japonia s-a confruntat cu o rată de îmbolnăviri mult mai mică decât în alte zone, evitând pe cât posibil lockdown-urile, oamenii vulnerabili au fost cei mai afectați.

Ren Ohnishi, directorul unui centru de sprijin pentru oamenii săraci susține că: „Pandemia, creșterea șomajului și salariile din ce în ce mai mici au lovit direct în muncitorii săraci, oameni care abia se descurcau de pe o zi pe alta și înainte”, conform Digi-24.

Mulți localnici stau la cozii imense pentru a primii strictul necesar de alimente și produse pentru a putea trăi, în urma confruntării cu pandemia. Yuichiro, un fost muncitor de șantier, este în aceeași situație, acesta trăind în acest moment din mila organizațiilor caritabile .

„Nu e nimic de muncă. Absolut nimic. Lucrurile astea nu prea apar la televizor sau în presă, dar sunt mulți oameni în țară care dorm în gări de tren sau în cutii de carton. Unii mor de foame.”, susține el , conform Digi24.

Cu toate că o mulțime de oameni în ultima perioadă au sărăcit, având salarii mici și stând în fiecare zi cu gândul că a doua zi pot fi concediați, aceștia au probleme și în a primii ajutor social.

Localnicul de mai sus, Yuichiro, a încercat să facă rost de ajutor social din mai multe păți, însă la un moment dat i s-a spus faptul că nu o poate primi atâta timp cât nu are copii.

Din cauza faptului că majoritatea salariilor sunt mai mici decât media națională, oamenii trăind în suferință din acest motiv, experții se îngrijorează văzând că rata sinuciderilor crește semnificativ cu încă 3000 de locuitori pe an.

La sfârșitul anului 2020, în ziua de revelion, o biserică catolică din Tokyo a organizat o întâlnire cu oamenii în suferință pentru a le oferii mâncăruri tradiționale japoneze. De asemenea, pe lângă minunatele mâncăruri tradiționale de la cantina special pregătită, aceștia au oferit atât haine oamenilor în nevoie cât și ajutor moral, dat de oamenii de specialitate, pentru a trece mai ușor peste această perioadă grea.

Câteva persoane care au participat la acest eveniment, susținut de biserica catolică, spun, cu îngrijorare, că dacă în următoarele luni se va continua asemenea, nu vor mai avea unde locui.

Cu toate acestea, conform The Mainichi, Tsuyoshi Inaba, unul dintre organizatorii evenimentului, spune că „am atins limitele de auto-ajutorare și ajutor reciproc”. El mai susține și faptul că este important să se facă cunoscute programele pentru ajutor social , cum de asemenea există un program în care pot închiria case goale , persoanele care și-au pierdut propria locuință.

Japonia este o țară în care în special femeile, cu toate că se confruntă cu dificultăți financiare, cer foarte greu ajutorul, acestea considerând că este o rușine și de aceea se tem de reputația pe care o pot avea copiii lor.

Faptul că în această țară sărăcia e mai mică decât în alte zone nu valorează nimic în momentul în care se confruntă cu lipsa hranei și a adăpostului.

Sursă foto: Național.ro

Japonia, de la o țară bogată, la una săracă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top