Featured

“Îngerul copiilor” făcea experimente pe ei

Un nou scandal ia cu asalt lumea medicală. Chirurgul ortoped pediatru, Gheorghe Burnei, a fost a audiat sâmbătă de procurori și este suspectat că cerea bani pentru operaţiile pe care le făcea copiilor. Întreg scandalul a pornit după ce, vineri, jurnaliștii de la casajurnalistului.ro au publicat un articol în care medicul era acuzat că facea experimente chirurgicale ilegale pe copii.

“În data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri – DGPMB au efectuat cinci percheziţii domiciliare, dintre care una la Spitalul Marie Curie”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro

Dosarul pentru luare de mită a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, după ce părinții unuia dintre copiii operați au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic și au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei și 1.000 de euro, pentru o  operație. Aceștia mai arată că dosarul medicului Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie- noiembrie 2016.

Potrivit surselor News.ro pe lângă luare de mită, chirurgul Gheorghe Brunei  ar mai fi suspectat și pentru vătămare corporală gravă și tentativă de omor.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului “Marie Curie”, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi. De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că a transmis o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. „Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor – instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii”.

Pe 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul Amirei, o pacientă a doctroului Burnei, care a suferit până acum 11 intervenții chirurgicale și care de-abia se mai poate da jos din pat după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat. Amira a ajuns la chirurgul Burnei pentru că acesta era considerat a fi „cel mai bun” chirurg ortoped din România, inventator și pionier în medicină, prodecan la Universitate, șef în comisii de malpraxis, erou al televiziunilor și al ziarelor, „un sfânt ajuns pe Pământ”, scria jurnalista Luiza Vasiliu.

Operația care ar fi trebuit să fie una simplă, medicul trebuie doar să-i potrivească osul la loc și să-i pună piciorul în ghips, s-a transformat într-o ,,inovație” după ce doctorul Burnei i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică”. Articolul publicat de Casa Jurnalistului citează un medic ortoped care arată că „implantul nu există în cărțile de ortopedie. Scrieți așa: A fost un experiment!”

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top