Externe

Guvernul turc a interzis emisiunile în care tinerii se cunosc și formează cupluri

Guvernul turc a luat hotărârea de a interzice emisiunile de televiziune în care tinerii se cunosc și formează cupluri. De asemenea, autoritățile au concediat, sâmbătă, aproximativ 4000 de funcționari din armată, justiție și învățământ care s-au alăturat zecilor de mii de angajați care au fost demiși în urma loviturii de stat eșuate din vara anului trecut.

Autorităţile și-au motivat decizia de interzicere acestui tip de emisiune datorită numărului mare de plângeri  pe care îl primesc anual. Prin interzicerea lor, autoritățile susțin că vin în interesul publicului, mai ales că aceste emisiuni nu respectă tradițiile turce ceea  ce este nociv instituției familiei. Tot sâmbătă, Guvernul a restrțiconat și accesul la enciclopedia online Wikipedia.

Toate aceste măsuri restrictive, dar și puterile sporite câștigate în urma referendumului de săptămâna trecută de președintele Recep Erdogan au adus motive de îngrijorare în întreaga Europă. Partidul aflat la putere în Turcia este acuzat că duce țara spre un islam conservator. Iar  faptul că președintele Erdogan are puterea de a emite legi prin decret și de a numi în mod direct judecători, miniștrii, șefi ai serviciilor secrete, birocrați cu rang înalt, arată, cel puțin la prima vedere, că drumul Turciei spre democrație s-a oprit.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top