Gaming

Au început înscrierile pentru GameCup 1.0! Primul concurs de game development pentru studenți

GameCup 1.0 se desfășoară în perioada 31 octombrie 2016 – 23 aprilie 2017 și este menit să aducă împreună toții studenții de licență sau master pasionați de gaming și game development din România.

În echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane, studenții vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video și  în același timp, beneficiind de mentorat și susținere din partea marilor companii dezvoltatoare de jocuri, din țară. 

„În prezent, în România, industria de game development numără aproximativ 7000 de persoane care lucrează în peste 60 de studiouri de game development, iar aici includem atât studiouri indie formate din 2-3 persoane, cât și giganți cu peste 1000 de angajați. Industria a generat aproximativ 140 mil. € în 2015”, a menționat Cătălin Butnariu, Președinte RGDA. „Ne bucură oportunitatea de a organiza GameCup 1.0, împreună cu Facultatea de Automatică, deoarece această competiţie încurajează pasiunea tinerilor pentru dezvoltare de jocuri, dar, mai ales, pentru că promovează industria către studenții din toată țara ca o opțiune viabilă de carieră și dezvoltare profesională.”

Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și Romanian Game Developers Association – RGDA au deschis înscrierile pentru competiția GameCup 1.0, cel mai mare concurs de game development adresat studenților din România.

GameCup 1.0 se va desfășura în trei etape:

 • Perioada de înregistrare a echipelor și depunerea proiectelor până la 15  ianuarie 2017
 • Perioada de lucru cu mentorii și îmbunătățire a jocului până la 15 martie 2017
 • Periooada de finisare, pitch și premiere până la 23 aprilie 2017.

Pe lângă oportunitatea de a lucra la propriul joc, participanţii se vor întrece şi pentru premii în bani, echipamente hardware, jocuri şi programe de internship oferite de firmele din industria de jocuri video din România.

Competiția va avea opt categorii de premii:

 1. Best Game Overall
 2. Best Mobile Game
 3. Best PC Game
 4. Best VR&AR Game
 5. Best Technical Achievement
 6. Best Visuals
 7. Best 3D Modeling
 8. Best Design

Facultatea de Automatică și Calculatoare și Romanian Game Developers Association organizează GameCup 1.0, împreună cu parteneri strategici precum Ubisoft România, Gameloft România, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Carbon Incubator, Sand Sailor Sudio, Those Awesome Guys, Junior Achievement, Critique Gaming.

gamecup

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din România. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care își doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali

Așa că dacă sunteți studenți pasionați de industria de game development, aveți și alți prieteni la fel de interesați și va gândiți să începeți un prototip de joc nu ezitați sa va inscrieți! Aveți ocazia de a lucra cu profesioniști, de a obține un internships la studiourile dezvoltatoare de jocuri mari și foarte mari din România și șansa de a pleca acasă cu premiul cel mare: un Playstation VR.

Găsiți mai multe detalii, precum si formularul de inscriere aici, sau pe pagina oficială de Facebook.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top