Cultural

Gala premiilor “Hyperion iese la Godot”, ediţia a II-a

Festivalul de teatru pentru tineri actori “Hyperion iese la Godot” a ajuns la final. Au fost 5 zile extraordinare în care elevi de liceu sau studenţi ai unor facultăţi de teatru recunoscute în acest domeniu, din Bucureşti şi nu numai, au încântat auditoriul cu momente dramaturgice încântătoare sau spectacole de One man/woman show surprinzătoare.  De asemenea, pe scena de la Godot Cafe-Teatru s-au ţinut workshop-uri extrem de interesante, prezentate de profesionişti ai acestui domeniul.

 

[quote_box_center]Iată câteva nume: lect.univ.dr. Diana MihăițăFlorentina Tănase, actriță Teatrul Țăndărică Bucureștilect. univ. dr. Mihnea Tăutuasist. univ. dr. Izabela Bostan (UNATC)Dragoș Muscalu, actor și trainer de improvizațieSînziana Nicola, actriță și doctorand domeniul teatru.[/quote_box_center]

Hyperion iese la Godot

Ediţia de anul acesta a “Hyperion iese la Godot” a bifat o premieră în ceea ce priveşte organizarea, anul acesta deschizându-se porţile festivalului şi pentru alte licee sau facultăţi de teatru. Anul trecut au participat exclusiv studenţi ai Facultăţii de arte “Geo Saizescu” din cadrul Universităţii Hyperion.

Un alt lucru de notat în ceea ce priveşte noutăţile din cadrul acestui festival îl constituie introducerea premiului “Profesorul meu”, adjudecat de actriţa Catrinel Dumitrescu.

Premii speciale:

Florin Dobre-Universitatea Hyperion

Cristina Constantinescu-UNATC

Ştefan Alexandru-Universitatea “Dunărea de jos”, Galaţi

Florian Bala-Universitatea Hyperion

Premiul pentru cea mai bună actriţă în spectacol a fost acordat în postura de Ex aequo de Silvana Mihai şi Irina Şerban, ambele studente la UNATC.

Reprezentaţia “Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec, jucat de studenţii Universităţii “Dunărea de jos”, Galaţi, Anul III, arta actorului, în Regia lui Vlad Ajder, a câştigat Premiul “Godot”. Drept urmare, spectacolul va continua să se joace pe scena de la Godot.

Cea mai bună actriţă într-un spectacol de One woman show a fost Alida Coman.

Premiul special One woman show a ajuns la Livia Crăescu

Premiul pentru cel mai bun actor într-un spectacol de One man show i-a revenit lui Adrian Dima.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost câştigat de Cristian Jicman, student la UNATC, pentru rolul Norman, din reprezentaţia cu acelaşi nume.

Cel mai bun spectacol din concurs a fost “Iluzii” de Ivan Vîrîpaev. Piesa a fost pusă în scenă de studenţi ai UNATC, anul III, Arta actorului, în regia lect.univ. dr. Andreea Vulpe, Prof. coord. de an: conf. univ. dr. Doru Ana

Distribuţia:

MARGARET: Cristina Juncu

ALBERT:Alexandru Voicu

DANNY: Vlad Bălan

SANDRA: Silvana Mihai

Premiul de popularitate i-a revenit lui Adrian Dima, student masterand al Facultăţii de arte “Geo Saizascu”, din cadrul Universităţii Hyperion.

Toţi cei premiaţi vor beneficia de o vacanţă de zece zile la mare, asigurată de Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top