Cultural

Francesca Belmonte concertează la București

Cunoscută publicului pentru colaborarea cu Tricky, alături de care împarte scena și studioul din 2008, Francesca Belmonte revine pe 21 Mai la București pentru a-și prezenta mult așteptatul album de debut solo “Anima”.

Nascută la Londra, dintr-o mama irlandeză și tată italian, Francesca a crescut în Irlanda, înconjurată de muzică. Scrie poezie de la vârsta de nouă ani, iar aproape întreaga adolescență și-a petrecut-o ascultând Billie Holliday și Nina Simone, cu care împărtășește aceeași zi de naștere – 21 Februarie.

“Credeam că știu muzică până l-am întâlnit pe Tricky” declara artista într-un interviu despre Adrian Twaws, alături de care a compus și a interpetat o parte dintre piesele incluse pe cele mai recente două albume ale acestuia – “False Idols” și “Mixed Race”.

Tricky este cel care semnează și producția albumului de debut Francesca Belmonte – “Anima”, ce va apărea în luna Mai a acestui an. Materialul include, pe lângă colaborări cu acesta, un featuring cu Mykki Blanco. LP-ul a fost prefațat de EP-ul “An Introduction”, lansat în urmă cu trei luni via False Idols, Belmonte fiind primul artist semnat de Tricky la label-ul său.

  “Of all the artists I’ve ever worked with this is the best collaboration, as soon as people hear this album they’ll understand why I say this.”
  “Dintre toți artiști cu care am colaborat de-a lungul timpului, aceasta este cea mai bună. De îndată ce publicul o să audă albumul aceștia o să înțeleagă de ce am spus asta.” –  Tricky.

Setlistul spectacolului din 21 Mai va cuprinde o oră și jumătate de compoziții incluse pe “Anima” și o parte din piesele compuse și interpretate alături de Tricky.

Biletele la concertul Francesca Belmonte din Club Control costă 50 de lei și sunt disponibile online pe EVENTBOOK.RO, la Librariile Kyralina, Anthony Frost și la Club Control.

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top