Sport

Florin Gardoș – Interviu pentru Hyperflash

Florin Gardoș este considerat unul din cei mai talentaţi fotbalişti ai României. În cariera sa, la echipele de seniori, fundaşul nu a evoluat decât la trei formaţii, Concordia Chiajna, Steaua şi Southampton.

florin-gardos1

După patru sezoane petrecute în Ghencea, în care şi-a trecut în palmares două titluri de campion, o Cupă a României şi o Supercupă, pentru Florin a urmat transferul răsunător la echipa londoneză a “sfinţilor”. A fost cel de-al doilea cel mai scump transfer din istoria Ligii 1, cu 6,8 milioane de euro.

Luna trecută, într-un amical cu Feyenoord, internaţionalul român a suferit o accidentare la genunchi. Cum se simte după operaţie, cum este viaţa în Anglia şi ce opinii are despre derby-ul de mâine seară, în interviul următor:

– Buna, Florin! Am aflat de accidentarea suferită. Cum a decurs operaţia şi cum te simţi?

Bună, mă simt bine acum. Operaţia a decurs fără probleme, e o procedură destul de simplă şi totul a decurs normal.

– Pe 14 august se împlineşte un an de când joci în Anglia? Cum l-a schimbat acest an pe fotbalistul Gardoș?

M-am acomodat cu fotbalul englez, care e mult mai bărbătesc decât fotbalul cu care eram obişnuit şi cred că am învăţat să fiu mai relaxat. Aici lumea e puţin mai destinsă şi nu există atât de multă presiune.

– Ce obiective şi-a propus Southampton sezonul acesta?

Nu există un obiectiv clar din partea conducerii. Noi ne-am propus să repetăm performanţa din sezonul trecut.

Deşi Anglia este o ţară frumoasă, cu multe oportunităţi, îţi lipseşte ceva din România?

Cel mai mult îmi lipsesc familia şi prietenii. În rest m-am acomodat cu tot ce înseamnă Anglia şi îmi place aici.

– Duminică se va juca derby-ul dintre Steaua şi Dinamo. Cum vezi această partidă, crezi că Dinamo a devenit mai puternică faţă de sezoanele trecute? E pentru prima oară în ultimul timp când cele două rivale se află la egalitate de puncte.

 Cred că Steaua are în continuare o echipă mult mai valoroasă decât Dinamo şi trebuie să se impună. Atâta timp cât la Dinamo nu se vor investi bani nu pot avea pretenţii prea mari.

– Că tot vorbim de derby, în perioada pe care ai petrecut-o la Steaua, cum era trăit un Dinamo-Steaua?

Era trăit altfel, mai ales primele 3 derby-uri ale mele, când echipele erau de valori apropiate. Eu chiar am pierdut primele două şi a fost cumplit, fanii erau supăraţi foc şi nu prea îmi venea să ies din casă. Din fericire am salvat sezonul câştigând Cupa României împotriva celor de la Dinamo şi toată lumea a fost fericită.

– Referitor la echipa naţională, cum ţi se pare grupa României? (Grupa E: Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan).

Mi se pare o grupă echilibrată şi cred că ne va fi mai greu decât în această campanie pentru Euro.

– Ai iniţiat Campania “România Ca Lumea”, iar pagina de facebook are peste 20.000 de like-uri, fapt ce atestă un real succes. Cum ţi-a venit ideea şi cum întâlneşti “români ca lumea”?

Ideea mi-a venit după ce m-am mutat în Anglia şi am văzut câţi români muncesc aici. Observând că nu prea suntem văzuţi bine am zis să încep aceasta campanie, chiar dacă la început a fost mai mult o joacă.

– Cum te vezi peste 10 ani?

Peste 10 ani mă văd retras din fotbal, lucrând ori la o televiziune de sport, ori cu o funcţie în conducerea unui club de fotbal. Şi probabil locuind în Bucureşti, căsătorit şi cu 2 copii.

– Îţi mulţumesc mult pentru timpul acordat! Sănătate şi să te vedem cât mai repede pe iarbă!

Îţi  mulţumesc!

Foto: dailymail.co, voceatransilvaniei.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top