Sport

“Eternul derby” s-a încheiat la egalitate, 0-0

“Eternul derby” sau cel mai important meci al jucătorilor, antrenorilor și mai ales al suporterilor. “Eternul derby” ce le aduce cu fiecare ocazie față în față pe cele două mari rivale, Steaua și Dinamo.

Aseară s-a disputat cea dea-159-a confruntare dintre cele două echipe, într-un total de 67 de ani.

DSC68721-660x495

Steliștii cu o echipă mai experimentată, dar mai slab valoric comparativ cu anii precedenți, Dinamo cu un start bun de sezon, cu mulți tineri și cu un avantaj enorm față de echipa din Ghencea – suporterii.

Fanii dinamoviști sunt recunoscuți pentru pasiunea și fanatismul din tribună. Înainte de începerea partidei, aceștia au afișat o coregrafie prin care Ștefan Cel Mare se arăta biruitor pe cal, îndemnându-și echipa la luptă. Dincolo de acțiunea din teren, suporterii au fost mecanismul cheie al jocului.

Prima repriză a avut în prim plan echipa antrenată de Mircea Rednic, care a fost mult mai atentă și mai hotărâtă. Cu toate astea, ocazia cea mai mare le-a aparținut steliștilor, Chipciu nereușind  însă să-l învingă în fața porții pe Cerniauskas după o pasă excelentă de la Alcenat.

În repriza secundă, lucrurile s-au inversat, iar Steaua a devenit echipa care a dominat. Cea mai mare șansă de gol au avut-o tot steliștii prin același Chipciu, care nu a nimerit spațiul porții, trimițând mingea în transversală de la 18 metri.

Așadar, primul derby al sezonului s-a încheiat după 16 ani, din nou, 0-0. Ultimul rezultat alb dintre cele două formații s-a înregistrat pe 15 mai 1999.

Iată și declarațiile de la finalul partidei, conform gsp.ro:

“E un rezultat echitabil, dar pe vremea cînd eu eram copil era alt nivel. Noi suntem în reconstrucţie, important e că n-am pierdut. Sînt bucuros că fanii noşti au fost superiori şi ne-am simţit ca acasă”, a spus Steliano Filip, mijlocaș Dinamo.

“Acest rezultat de 0-0 e corect doar pentru prima repriză. După cum am jucat trebuia să-i batem. Sînt foarte bucuros că domnul Becali mă consideră cel mai bun din Liga 1. Mă motivează asta”, a declarat Hamroun, mijlocaș Steaua.

„A fost emoţionant, dar îmi pare rău că nu am câştigat. Meritam să învingem. O singură echipă a condus jocul, dar nu am fost concentraţi la finalizare. Asta a fost tactica pe care au adoptat-o ei în seara asta, să se apere. Am început jocul timid, dar am echilibrat şi în repriza a doua am jucat mai bine. Încercăm să găsim explicaţii, băieţii poate sunt obosiţi, dar meritam să câştigăm. Pentru ei, era un punct, era vital. Pentru noi, nu e ceva mulţumitor. Arbitrajul a fost bun. Am dovedit că meritam să câştigăm”, a spus Mirel Rădoi.

„Sunt mulțumit de rezultat, dar de joc doar de cel din prima repriză, atunci când am avut câteva oportunități și am fost periculoși pe contraatac. Mai mult nu am putut la meciul ăsta. În repriza a doua am suferit apărându-ne, dar ne-am apărat foarte bine. Au băgat al doilea atacant, dar în afara acelei bare și a fazei când s-au cam jucat cu noi în careu, nu au avut ocazii foarte clare. Îmi felicit jucătorii pentru prima repriză. Am avut probleme la mijlocul terenului. Arbitrajul a fost foarte bun, Hațegan e cel mai bun arbitru din țară. A fost un meci greu, dar s-a descurcat foarte bine”, a încheiat antrenorul “câinilor”, Mircea Rednic.

Foto: fanatik.ro, facebook

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top