Cultural

Documentar românesc la festival de film Polonez

Documentarul “România în Afganistan” a fost selectat la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Istoric şi Militar de la Varşovia, capitala Poloniei, care se va desfăşura în perioada 8-12 septembrie. Acesta a fost realizat de reporteri ai Radio România Actualităţi.


Documentarul ce prezintă cei 12 ani în care prezenţa românească a fost înregistrată pe teritoriul Afganistanului, respectiv între anii 2002 şi 2014, a fost selecţionat la categoria “documentar militar” la cea de-a şasea ediţie a International Historical and Military Film Festival, de la Varşovia. La aceeaşi categorie au fost selectate alte 19 ţări, printre care Polonia, Franţa, Iran, Spania, Elveţia, Australia şi Canada.

 

Mario Balint şi Ilie Pintea sunt jurnaliştii ce au realizat documentarul, împreuna cu producătorul acestuia, Nicu Popescu, aceştia au avut parte de sprijinul Statului Major General. Corespondenţii români au însoţit trupele aflate în luptă în linia întâi şi au reuşit să surprindă cele mai importante informaţii, imagini, dar şi sentimentele militarilor, potrivit Radio România.

 

Documentarul “România în Afganistan” este disponibil pe Youtube
sursă foto: ziua veche

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top