Sport

Dinamo a împlinit 67 de ani de existență

22222Într-o zi de mai, 14  mai exact 1948 lua ființă într-o clădirea de pe strada Lipscani, Clubul Sportiv Dinamo. Clădirea amintită anterior a fost cea care a ținut loc de casă pentru început clubului dinamovist.

De atunci au trecut fix 67 de ani. Ani în care clubul a excelat , dar, după cum era firesc, a întâmpinat și momente mai puțin plăcute. Ani în care sufletele dinamoviștilor au vibrat de bucurie și emoție. Ani în care mii de oameni s-au alăturat lui Dinamo și au rămas pe viață alături. Ani în care tineri cu perspectivă au ajuns marii campioni ai țării.

Cifrele înregistrate de sportivii dinamoviști în cadrul olimpiadelor reprezintă 43% din patrimoniul României. Toți acești ani au fost benefici pentru “cainii”. Începând cu 1956 și până în 2012, ei se pot lăuda cu 127 medalii în cadrul Jocurilor Olimpice, 941 de medalii obținute la Campionatele Mondiale, 880 medalii la cele Europene și nu mai puțin de 3675 de medalii la Campionatele Balcanice, urmate de 179 de medalii la Jocurile Universitare, conform paginii oficiale de handbal a alb-roșilor.

Cupa Campionilor Europeni a fost câștigată în mai multe rânduri. De nouă ori a fost obținut locul fruntaș (3 volei, 1 handbal, 1 rugby, 3 scrimă, 1 tenis), locul secund de cinci ori la scrimă și un loc 3 la același sport. Voleiul masculine a fost cel care a adus o singură dată Cupa Cupelor în vistieria lui Dinamo.

Fotbalul rămâne, însă, sportul rege cu cei mai mulți suporteri. Chiar dacă Dinamo nu are o perioadă prea înfloritoare, în trecut trupa din Ștefan Cel Mare a fost campioană de 18 ori, de alte 13 ori a câștigat Cupa României și două Supercupe. Semifinală CCE rămâne cel mai important moment.

De la început, la fel și în momentul de față Dinamo este considerat clubul Ministerului de Interne.

Evenimentul împlinirii a 67 de ani de existența va fi sărbătorit mâine la Muzeul Sportului Dinamovist, anunță agerpres.ro.

111

Foto: agerpres.ro

 

Foto: dolce-sport.ro

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top