Social

Din culisele psihologului a debutat cu Ziua Porţilor Deschise

Campania “Din culisele psihologului” a debutat cu un eveniment al porţilor deschise care s-a desfășurat sâmbătă, 6 februarie 2016, la cabinetul din Calea Griviței. Gazdele acestui eveniment au fost psihologii Flavia Cardaș, Petruța Crăciun, Alexandru-Filip Popovici, Irina Petreanu și Raluca Maria Simion sau, altfel spus, Echipa Călătorie către Sine.

“Din culisele psihologului” și-a propus să clarifice niște întrebări care apasă de mult timp mentalitatea individului de rând. Exemplele practice, desființarea miturilor, și elaborarea unor concluzii au fost momentele principale ale evenimentului “Ziua Porţilor Deschise”.

Diferențele între un psiholog și un psihiatru au fost discutate cu participanții și au fost extrase concluzii notate pentru memorare.

Ce înseamnă terapeutul potrivit

A fost primul subiect discutat în cadrul evenimentului “Din culisele psihologului”. Aici participanții au fost invitați să aleagă bilețele cu caracteristicile pe care ei le consideră necesare psihologului ideal. Fiecare decizie a fost analizată și argumentată pro sau contra.

Cum pot știi că am nevoie de un psiholog?
Este o altă întrebare care și-a găsit răspuns în discuția din cadrul întâlnirii “Din culisele psihologului”. Participanții au fost invitați să-și exprime opinia și să descopere mai multe prin joc. Bilețele cu mituri sau adevăruri au fost împărțite și fiecare a avut ocazia să susțină sau nu afirmația de pe bilețelul altui coleg, atunci când primea mingea de la acesta, și avea ocazia să invite mai departe pe cineva să-și spună părerea asupra mesajului său. Astfel participanții au interacționat și au desfințat mituri îmbrățișate adesea de societate.

Cea mai îndrăzneață întrebare este cea care rămâne nespusă

Pentru a-și depăși emoțiile, publicul a fost provocat să scrie pe un bilet o întrebare pe care nu ar adresa-o niciodată unui psiholog. Gazdele au primit de asemenea o provocare, aceea de a alege cinci întrebări pe care să le premieze în funcție de: originalitate, dificultate, creativitate, nivelul de amuzament şi ingeniozitate. Premile oferite constau într-o ședință de psihoterapie cu una dintre gazdele evenimentului, la alegere.

Diferențele dintre un psiholog și un psihiatru

Cunoscuta vorbă “Mai bine să plângi la psiholog decât să râzi la psihiatru” nu este lipsită de o parte de adevăr. În cadrul acestui subiect a avut loc o prezentare interactivă pe baza răspunsurilor publicului cu ajutorul căreia s-au conturat caracteristicile fiecăruia și diferențele principale. În urma acestei discuții psihologul a rămas cu denumirea de “doctor de suflete”.

Experiment prin desen

Un alt moment important al serii a fost experimentul de imaginație, desen, interacțiune, colaborare și unitate ale cărui rezultate au fost apoi interpretate împreună cu gazdele evenimentului, în grupuri restrânse.

Un gând bun

După anunțarea câștigătorilor cu cele mai creative și dificile întrebări, publicul a fost rugat pentru ultima oară să scrie un bilețel. Pe acesta trebuia să noteze un gând bun către sine și apoi să îl pună într-un bol. La plecare, fiecare participant a extras un gând bun și a avut opțiunea să ofere o donație.

“Ziua Porţilor Deschise” este primul eveniment al campaniei “Din culisele psihologului” menită să popularizeze adevăratele valori ale psihologiei și să desfințeze principalele mituri. Pe 5 martie 2016, de la 12.00, va avea loc cel de-al doilea eveniment “Psihologia vieții de zi cu zi”, cu accent pe sănătate, mişcare şi mâncare.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top