Trovantii de la Ulmet
Promovăm România

5 destinații de poveste de vizitat în România în 2021

Întotdeauna m-au fascinat locurile pline de poveste, locurile care transmit emoție, dar mai ales cele care au acel ceva unic.

La începutul anului mi-am făcut o listă de obiective turistice de vizitat în România. De ce?

Pentru ca majoritatea românilor aleg să își petreacă concediile în afara țării, uitând, de fapt ce comoară au acasă.

Așa că, Hyperflash.ro ți-a pregătit 5 povești despre cele mai atrăgătoare destinații din România. In caz ca n-ai idee ce să vizitezi anul acesta, poți alege una dintre recomandările noastre:

Sursa foto: casafreya.ro

1. Babele

Cu siguranță ai auzit de Legenda Babelor din România.

Se spune că ”între zile 1 și 9 martie, românii își aleg câte o zi, iar așa cum va fi vremea în acea zi, așa va fi și norocul omului tot anul.”

Și dacă până acum n-ai auzit de respectiva legendă. Cu siguranță ai auzit de zvonurile despre entități necunoscute precum extratereștrii.

Ce e de văzut aici? Mai bine-zis, ce nu e?

Trovanții sunt „porțiuni elipsoide din cuprinsul unui strat de nisip sau al unei gresii friabile, cimentate de apele calcaroase”, conform dexonline.

În jurul lor s-au învârtit o mulțime de explicații. Unii i-au asociat cu entități necunoscute precum extratereștrii, pe alții i-au inspirat, cert este că datorită lor au apărut legende populare numai una și una.

Locul cu siguranță are o energie deosebită, iar priveliștea face cât o mie de cuvinte, unde mai pui că și cazarea e pentru orice tip de buget.

De exemplu: două nopți de cazare în Bușteni, în apropiere de Babe variază între 150 și 500 de lei cameră twin cu mic dejun inclus.

Sursa foto: millionsoffriends.org

2. Brașov – Sanctuarul „Libearty”

Menținând cursul destinațiilor tot spre munte, vorbim mai departe despre un adevărat colțisor de rai, mai exact despre Sanctuarul Libearty.

La marginea orașului Zărnești, din județul Brasov, vei regăsi unul dintre cele mai mari proiecte de bunăstare din Europa.

Sanctuarul de urși dispunde de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Conform site-ului oficial millionsoffriends.org au fost salvați și aduși în rezervația naturală peste 130 de urși.

„Micii” blănoși pot fi vizitați de turiști de marți până duminică, în intervalul orar specificat pe site-ul organizației. În același timp trebuie menționat și faptul ca prețurile sunt mici în comparație bucuria simțită alături de urși.


3. CETATEA COLȚ DIN HUNEDOARA
Cetatea Colț și-a dobândit notorietatea prin intermediul romanului „Castelul din Carpați” de Jules Verne.

Aceasta a fost ctitoria familiei cnezială Cândea din Râu de Mori și datează de la începutul secolului al XIV lea, biserica remarcându-se prin turnul piramidal din piatră peste altar și resturile de pictură murală.

Una din poveștile Cetății, bazată pe o întâmplare reală spune că, domniței Ileana Cândea i-ar fi apărut iubitul luat prizonier în perioada unui asediu al tătarilor în vis, spunându-i că va fi eliberat numai atunci când ea va aduna atâta aur cât să ajungă până la el.

Conform legendei „ odată, într-o noapte înstelată, luminată de razele aurii ale lunii, șezând în foișorul cetății atârnat pe margine stâncii, Ileana toarse mult, până trecu de miezul nopții.

Și ce să vadă?

Tot ce a tors după miezul nopții, era din fire de aur și oricând torcea după miez de noapte se transforma în fire de aur. Și a tors așa noapte de noapte, până când iubitul îi prinse din josul foișorului firele de aur”.

Se spune că atunci când firele au fost atât de lungi cât să ajungă la el, i-au pocnit lanțurile de pe trup și a ajuns înapoi acasă, în brațele iubitei Ileana, potrivit travellerinromania.com!

Vă puteți bucura de cele mai bune sevicii, la o distanță de numai 30 de kilometrii de cetate la una din pensiunile din zonă.

Prețurile încep de la 150 de lei pentru camerele din pensiuni și pot ajunge până la 2800 de lei pentru inchirierea unei vile de lux.

Sursa foto: travellerinromania.com

4. Delta Dunării

Pentru cei ce iubesc pescuitul, plimbările cu barca și natura, recomand Delta Dunării.

Am fost acolo vara trecută și îți garantez că experiența a fost de neuitat. Dacă ai noroc și ratezi catamaranul, barca cu motor cu siguranță te va face să iubești canalele Dunării.

Danubius Pontis a fost întotdeauna unul din cele mai vizitate locuri din România.

Rezervatia, parte a Patrimoniul mondial Unesco a adunat mereu o mulțime de turiști de peste tot din lume. Delta Dunării este plină de surprize și, pentru că tot am adus vorba, mi-ar plăcea să-ți prezint și o mică istorisire referitoare la gustarea pescarilor flamânzi care petreceau ore bune în așteptarea peștilor.

Unii ar zice că e doar o plantă, însă ghidul, cunoscător al apelor tulburi ale Dunării, ne-a povestit că, în perioada imediat de după cel de-al doilea război mondial, în comuna Ilgani oamenii se confruntau cu o sărăcie cruntă.

Oamenii erau atât de săraci încât nu îşi puteau procura pâinea zilnică şi trebuiau să macine ciulini pentru a face turte. Ciulinii erau uscaţi, măcinaţi, apoi se cernea o faină din care se făcea un fel de pâine coaptă care a salvat de la foamete sute de oameni.

Dacă experiența mea ți-a stârnit curiozitatea, ei bine, află, de asemenea, că te vei putea bucura de costul ieftin al cazărilor ale căror prețuri pot varia între 140 și 460 de lei, pentru un sejur de două nopți, potrivit site-ului Booking.

5. Sălaj – Castrul Roman Porolissum

Dacă italienii au coloseumul, ei bine românii au Castrul Roman Porolissum. Acesta a fost ridicat în timpul războiului daco-roman de către Împăratul Traian.

Fortăreața a fost construită cu scopul de a bloca trecerea dinspre Munții Carpați spre Dacia Porolissnsis. În castel se află cea mai cunoscută clădire publică cunoscută în Dacia Romană, cu o capacitate de 5500 de persoane.

Dacă închizi ochii și inspiri adânc, se zice că poți vedea cu ochii minții, gladiatori luptându-se.

Săpăturile care au scos la suprafață această comoară a județului Sălaj au început în anii ’70 și continuă și acum.

La Porolissum, o lume întreagă este scoasă din pământ, ca să facă lumină în istorie. Tot aici de 10 ani se desfășoară festivalul anual Porolissium Fest.

Pe lângă faptul că acest loc este încărcat de istorie, este situat într-un cadru natural foarte frumos, de unde se pot vedea Munţii Meseş, potrivit site-ului Lipalipa.

Și chiar dacă istoria este neprețuită, un sejur de două nopți pentru două persoane, în apropierea Castrului Roman, are un preț aproximatix de 300 de lei pentru cel mai bine evaluat apartament din zonă sau 140 de lei într-o pensiune modestă.

Sursă foto: locuridinromania.ro

Dacă ai vizitat recent una din cele 5 atracții turistice, lasă-ne în comentarii părerea ta.

5 destinații de poveste de vizitat în România în 2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top