Externe

De Ziua Națională a Rusiei, Vladimir Putin i-a premiat pe creatorii vaccinului Sputnik

Ziua Naţională a Rusiei, marcată pe 12 iunie, sărbătoreşte declaraţia de suveranitate a Federaţiei Ruse după destrămarea Uniunii Sovietice.

Sâmbătă, de Ziua Națională a Rusiei, preşedintele Vladimir Putin le-a acordat “Premiul de Stat pentru Ştiinţă şi Tehnologie 2020” creatorilor vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V. Potrivit agerpres.ro, momentul are loc pe fondul reticenței populației de a se vaccina, în pofida apelurilor autorităților.

“Puterea ştiinţei ruseşti a fost dovedită clar anul trecut, când persoane din întreaga lume aşteptau de la oamenii de ştiinţă salvarea de pandemia de coronavirus. Iar cercetătorii noştri au reuşit să obţină în timp record vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, sigur şi eficient”, a declarat preşedintele Rusiei la înmânarea premiilor.

Putin l-a premiat pe directorul Centrului de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleya, Alexandr Guintsburg; pe directorul ştiinţific adjunct al centrului, Denis Logunof, şi pe şeful pentru Cercetări Ştiinţifice al Ministerului rus al Apărării, Serghei Borisevici.

Acest succes a fost calificat de preşedintele rus drept “un triumf”, care a permis Rusiei nu doar să garanteze accesul la vaccinuri cetăţenilor ruşi, ci şi să ajute alte ţări.

Potrivit lui Vladimir Putin, progresele realizate de cercetătorii ruşi “deschid calea spre dezvoltarea de alte vaccinuri, mult aşteptate, împotriva unor boli virale periculoase”.

Între timp în Rusia se observă o creştere stabilă a cazurilor de contagiere cu noul coronavirus, în plină reticenţă a populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19 şi în pofida apelurilor autorităţilor la imunizare.

Potrivit autorităţilor sanitare, sâmbătă au fost detectate 13.510 noi cazuri de COVI-19, reprezentând totuşi o scădere faţă de cifrele precedente, şi 399 de decese.

Sursa foto: Facebook.com/Vladimir Putin

De Ziua Națională a Rusiei, Vladimir Putin i-a premiat pe creatorii vaccinului Sputnik

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top