Hyperion

Colegiul Hyperion, șansa la educație pentru cei fără Bacalaureat

FOTO COMUNICAT COLEGIUL HYPERION, INSCRIERE 2015

Înscrie-te și tu la Colegiul Hyperion! Suntem aici pentru tine!

Colegiul Hyperion: www.colegiulhyperion.ro / www.facebook.com/colegiulhyperion

Specializările sunt următoarele:

 • Analist programator (web design, game design) – durata 2 ani, taxa 2.000 lei/an
 • Asistent de gestiune (contabilitate primară)– durata 2 ani, taxa 2.000 lei/an
 • Organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții – durata 3 semestre (1,5 ani), taxa 1.000 lei/semestru

Înscrierile se fac până pe 14 septembrie, la sediul Universității Hyperion (Calea Călărași, nr. 169, sector 3, Corp A – parter), între orele 9:00 – 17:00, de luni până vineri.

Dosarul de înscrierere va conține:

 • adeverință de studii (NU este necesară diploma de Bacalaureat);
 • adeverință medicală;
 • copie după BI/CI;
 • copie după certificatul de naștere;
 • copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul);
 • chitanța care face dovada taxei de înscriere (80 lei);
 • 2 poze tip buletin;
 • fișa de înscriere.

Cei din provincie se pot caza în căminul studențesc al Universității Hyperion, situat pe Bulevardul Energeticienilor, nr. 9-11, sector 3.

Telefoane: 021-3274464; 021-3274465; 021-3214667 / Fax: 021-3216425

E-mail: rectorat@hyperion.ro

Informații suplimentare la Secretariatul General din Calea Călărași, nr. 169 (Corp A, parter) și pe:www.hyperion.ro, www.bpuh.hyperion.ro

Examenul de Bacalaureat și bucuria reușitei

„Înființarea Colegiului a fost primită – ca majoritatea acțiunilor ce își doresc a fi constructive, de fond, mai ales – deloc optimist. Aș zice cu suspiciune totală, cu dezinteres și multe acuze. Firesc pentru un spațiu mediatic din ce în ce mai strâmtorat în oferta perspectivei. Și nu doar despre acest spațiu este vorba, din păcate.

Universitatea Hyperion, ca multe alte instituții, cunoscătoare ale datelor de fond din învățământul românesc și-a asumat acest rol, al dirijorului de orchestră, știind că e posibil ca cei implicați în jocul acesta să nu aibă în posesie instrumentul ce i-ar putea transforma în muzicieni. Un rol dificil de asumat, dar, mai ales, de construit.

A salva destine – destinele unor copii de optsprezece ani, fără șanse prea mari după ce primul examen declarat de maturitate devine un eșec – este un act riscant. O generație de copii ce pornește cu stângul în viață fără să știe aproape nimic despre ea, despre viață, este o generație tristă. Tristă, foarte tristă!

Când am întâlnit, ca profesor, prima oară, într-unul din amfiteatrele Universității noastre aceste chipuri, chipurile a nouăzeci de copii deveniți peste noapte ființe ale eșecului, am știut că îi putem salva. Dar… mai întâi de toate, am sperat.

Universitatea Hyperion printr-un program complex, nuanțat, punând în joc prestigiul său, o armată de profesori, logistica necesară, intenționa să salveze aceste destine, redându-le, în primul rând, prestigiul de sine. Nu puteam decât să fiu și eu parte luând în calcul pașii reușitei lor.

Astăzi, când îmi aduc aminte de prima întâlnire cu acești copii ai nemajoratului instituțional, mă cuprinde un soi de nostalgie greu de definit.

Examenul de Bacalaureat a trecut, acei copii triști din toamnă, astăzi, sunt suflete prinse în bucuria reușitei. A propriei reușite bazată pe ajutorul acordat de către o instituție de învățământ superior ce a știut să călăuzească pașii de început ai unor destine ce păreau iremediabil menite eșecului.

Îi felicit pe toți elevii noștri, nu înainte de a le ura succes în viață! Viața pe care o merită!

Este vară, este început de vacanță, însă Universitatea Hyperion se pregătește să-i întâmpine pe cei care vor cunoaște la rândul lor, reușita începutului de viață. A propriei ei lor vieți menite succesului” – Otilia Sîrbu, profesor la Universitatea Hyperion din București.

Un număr semnificativ dintre cei care au susținut Bacalaureatul, anul acesta, au obținut rezultate deosebite la acest examen și au decis să își continue pregătirea în cadrul Colegiului Hyperion, urmând ca mai apoi să se înscrie la facultate. Toți elevii înscriși la Colegiu au beneficiat de pregătire la limba și literatura română, și la matematică, în cadrul Universității Hyperion.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top