Sport

Clujenii și-au recuperat punctele

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis în cursul zilei de astăzi ca gruparea clujeană, CFR, să-și primească cele 24 de puncte ce îi fuseseră retrase, anunță sport.ro.

cfr_cluj

Decizia inițială a aparținut Comisiei de Disciplină a FRF în urma nerespectărilor financiare cu cinci jucători. Fotbaliștii în cauza sunt: Vasile Maftei, Laszlo Sepsi, Daniel Stana, Claudiu Voiculeț, și Ioan Hora.

Iată și anunțul apărut astăzi pe site-ul oficial al grupării din Gruia:

“În această dimineaţă, clubul nostru a fost înştiinţat cu privire la rezoluţia favorabilă a procesului de la TAS, care avea ca miza recuperarea celor 24 de puncte luate de comisiile FRF la începutul acestui an. Dorim pe această cale să mulţumim tuturor celor care au avut încredere şi care au fost alături de clubul nostru în aceasta perioadă dificilă. De asemenea, recunoştinţa noastră se îndreaptă şi către echipa care ne-a reprezentat cu dăruire şi un deosebit profesionalism pe parcursul acestui proces. În acest moment CFR se clasează pe poziţia a treia, poziţie meritată şi muncită de toţi antrenorii şi jucătorii care pe tot parcursul acestui sezon au dat totul, având încredere că CFR este o echipă de top! Hai CFR!”

În momentul în care clujenii au fost penalizați cu cele 24 de puncte, la sfârșitul turului, ei se aflau pe locul secund în Liga 1. Acum, după sentința favorabilă a TAS -ului, echipa a urcat pe locul 3 în clasament. Fiind însă în insolvență, ei nu pot evolua în cupele europene.

Odată cu pasul făcut de CFR pe podiumul Ligii alături de ASA și Steaua, Gaz Metan Mediaș a căzut pe loc retrogradabil. Situația s-a schimbat pentru combatantele la salvare, iar în cele două etape care au mai rămas de jucat, lupta este strânsă.

FRF  a anunțat într-un comunicat de presă de pe site-ul oficial că este posibilă atacarea deciziei de la TAS:

“Tribunalul Arbitral de la Lausanne s-a pronunţat astăzi în cazul procedurilor disciplinare deschise de Federaţia Română de Fotbal pentru clubul FC CFR 1907 Cluj. Decizia Tribunalului anulează deciziile comisiilor Federaţiei Române de Fotbal şi suspendă procedurile discplinare deschise de Federaţia Română de Fotbal până la soluţionarea procesului de insolvenţă în care este implicat clubul CFR Cluj. După publicarea motivării acestei decizii, Federaţia Română de Fotbal va analiza oportunitatea utilizării ultimei căi de atac împotriva deciziei”.

Foto: citynews.ro, cfr1907.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top