Diverse

Cineaști valoroși se alătură Facultății de Arte, Hyperion

Școala românească de film s-a îmbogățit cu trei tineri foarte talentați și profesori entuziaști.

Regizorul Tudor Jurgiu, Gabi Suciu, producător deja cu renume în lumea cinematografică, și Paul Negoescu, regizor și scenarist de referință, inițiază o serie de ateliere de film îcadrul Facultății de Arte de la Universitatea Hyperion.

Gabriela Suciu este producătorul unui număr impresionant de filme, unele premiate și circulate prin festivaluri internaționale, inițiatoarea Atelierului de film UNATC, editor, regizor și profesor.

Paul Negoescu este regizorul filmelor „O lună în Thailanda” (2012), „Derby” (2010) și „Examen” (2006). Ține un curs de scenaristică la UNATC și este implicat în numeroase activități de top din lumea filmului, fiind nelipsit de la festivalurile importante.

Tudor Jurgiu, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai ultimei generații, multipremiat și recunoscut pentru temele novatoare, și-a făcut debutul în lung-metraj cu filmul „Câinele Japonez”, propus să reprezinte România la premiile Oscar în anul 2015.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top