Sport

Chile a câştigat finala Copa America

Sâmbătă seara, Estadio Nacional din Santiago a fost gazda ediției cu numărul 99 a unei finale de Copa America. Partida disputată între Argentina şi Chile a adus-o învingătoare chiar pe gazda turneului, Chile.

11720696_931207246943838_1693578750_nSelecţionata chiliană şi-a adjudecat pentru prima dată în istorie acest trofeu, asta după ce a mai pierdut alte patru finale. De cealaltă parte, argentienii conduşi de selecţionerul Gerardo Martino ardeau de nerăbdarea câştigării celui de-al 15 lea trofeu al ţării.

Scorul de 0-0 după terminarea timpului regulamentar, dar şi minutele suplimentare de prelungiri au împins partidă la loviturile de departajare.

Maţi Fernandez a fost primul care a înscris pentru Chile, urmat de Leo Messi pentru Argentina. Vidal si-a adus echipa în avantaj făcând 2-1.

Gonzalo Higuain, jucătorul lui Napoli a ratat inexplicabil, trimiţând peste poarta apărată de Bravo. Charles Aranguiz a înscris şi el pentru selecţionata din Chile.

Ever Banega si-a trecut şi el numele pe lista neagră a Argentinei, după ce portarul Barcei i-a apărat şutul.

Mijlocaşul lui Arsenal, Alexis Sanchez a trimis frumos printr-o “scăriţă” şi a stabilit scorul final, 4-1 pentru Chile.

Argentina se afla la a doua finală consecutivă pe care o pierde, după cea de anul trecut, din finala Campionatului Mondial contra Germaniei. Chile se afla la al doilea succes în fața argentinienilor în 38 de partide oficiale şi la prima finală câştigată a turneului sud-american.

În finala mică, Peru a învins cu 2-0 Paraguayul şi se află pentru a şaptea oară pe locul trei la Copa America.

Suntem foarte trişti, este o tortură să pierzi. Am venit, am făcut lucrurile bine şi nu am câştigat nimic. Este karma şi trebuie să trăim cu ea. Sper ca în viitor Argentina va câştiga. Am jucat trei finale de Copa America (2004, 2007 şi 2015) şi le-am pierdut pe toate trei. Nu găsesc nicio explicaţie!“, a spus la finalul confruntării Javier Mascherano, informează ziare.com.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top