Fashion

Cărțile de tarot au arătat colecția de la Dior

Colecția de primăvara de la Dior, 2021 Haute Couture, explorează magia simbolică și frumusețea pluralistă a cărților de tarot.

Maria Grazia Chiuri s-a inspirat din tarot pentru colecția extravagantă, care a marcat a doua colaborare cu regizorul Matteo Garrone.

Chiuri s-a reunit cu regizorul italian Matteo Garrone creând un scurtmetraj de efect, ce poartă denumirea de „Le Château du Tarot”.

În acest scurt-metraj, este prezentată povestea unei tinere care pleacă într-o călătorie de descoperire de sine și întâlnește o serie de figuri simbolice într-un castel misterios.


Sursa foto: facebook Dior scurt-metraj

Cinsprezece ținute au fost ilustrate în scurt-metrajul parcă desprins din basm.

S-au regăsit, așa cum era de așteptat, în Colecția Dior, o mulțime de detalii rafinate.

Pornind de la motivele circulare ale cărților de tarot brodate pe un halat de mare preoteasă, la costumul pantalon de catifea neagră cu jachetă Bar, desingner-ul Maria Grazia Chiuri a redat aproape unu la unu povestea magică a cărților de tarot.


Sursa foto: facebook Dior scurt-metraj

„Am lucrat cu atât de multe tehnici diferite, care sunt atât de luxoase, încât pot fi similare cinematografiei”, a recunoscut ea.

Chiuri a spus că dorește să afișeze întreaga gamă de tehnici de modă – inclusiv o pelerină brodată cu pene – pentru a garanta supraviețuirea atelierelor specializate de la Paris ale căror abilități intră în ținutele unice.

„Știu că toată lumea este obsedată de această criză, să fie mai simplă și funcțională. Dar houte couture-ul este despre unicitate, măiestrie și tradiție și, dacă nu facem asta în couture, cred că este cu adevărat trist pentru viitorul acestor tradiții, deoarece riscul înseamnă să le pierdem”, a avertizat ea.


Sursa foto: facebook Dior scurt-metraj

Designerul îl consideră pe Garrone un partener ideal, deoarece ambii împărtășesc o abordare artizanală a ambarcațiunilor.

În timp ce colaborarea lor inițială din iulie anul trecut a fost criticată pentru că nu a avut o distribuție complexă, Chiuri a insistat că, în ciuda responsabilității de a lucra la o casă de lux franceză, libertatea artistică trebuie să prevaleze.

„Trebuie să fim atenți la ceea ce facem, dar, în același timp, trebuie să credem în creativitate”, a argumentat ea.

„Riscul este că suntem corecți din punct de vedere politic, deoarece nimeni nu vrea să-și asume riscul de a fi criticat și asta înseamnă că va dispărea creativitatea”.


Sursa foto: facebook Dior scurt-metraj

„În vremuri incerte marcate de o dorință palpabilă de reconectare cu sufletul lumii, Maria Grazia Chiuri a dorit să exploreze frumusețea misterioasă și pluralistă a tarotului într-o serie de rochii cu construcții virtuoase, manifestarea evocă totuși faptul că moda rămâne teritoriul suprem al experimentării și al posibilității” – împărtășește Dior în notele de colecție, potrivit designscene.net .

Sursa foto: facebook Dior scurt-metraj

Cărțile de tarot au arătat colecția de la Dior

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top