Diverse

Primul oraș plutitor își scoate proprietățile la vânzare. Locuințe de peste 1 miliard de lire și 340 de zile cu soare pe an

V-ați gândit cum ar fi să aveți parte de 340 de zile cu soare pe an?
Ei bine, dezvoltatorii Blue Estate șochează piața imobiliară cu un concept parcă desprins din filmele Science Fiction, aducând în atenția iubitorilor de ocean un oraș sută la sută creat de mâna omului, nu oriunde, ci pe Marea Caraibelor.

Dacă vă întrebați cum va arăta și cât de mult spațiu poate avea o astfel de construcție, ei bine, dezvoltatorii au dat mici indicii în legătură cu acest proiect.
Casele din primul oraș plutitor din lume au fost puse în vânzare de curând, iar prețul unui astfel de imobil  pornește de la 14.000  de lire și ajunge la peste 1 miliard de lire sterline.
Insula va măsura aproximativ 1,5  kilometri pătrați. Deși, casele sunt puse în vânzare deja, construcția insulei va începe abia în anul 2022, iar finalizarea proiectului este preconizată în anul  2025. Însă, unele proprietăți vor fi disponibile pentru predare până în anul 2023.

Totul vine la pachet cu o priveliște superbă, locuințe cu arhitectură modernistă și luxoasă, comunitate exclusivistă și acces la cele mai noi tehnologii.
Potrivit Daily Mail, Blue Estate, orașul plutitor, va găzdui peste 15.000 de rezidenți permanenți, numeroase afaceri, o clinică de sănătate cu aparatură de ultimă generație și chiar și o școală internațională, cu toate utilitățile necesare viitorilor locuitori.
Dezvoltatorii susțin că orașul plutitor va fi la doar o scurtă călătorie distanță de Miami și Insulele Bahamas.
Aceștia estimează, de asemenea, că poziția principală a insulei va oferi locuitorilor nici mai mult, nici mai puțîn de 340 de zile de soare în fiecare an.

În oraș vor fi puse la dispoziția locuitorilor cluburi oceanice, patru piscine de dimensiuni olimpice în stil lagună, piețe și supermarketuri, restaurante cu preparate rafinate, zone comerciale și clădiri de birouri.

Un alt aspect bine gândit de Blue Estate este sistemul propriu de plată fără numerar care va gestiona toate tranzacțiile, iar fiecare locuitor va primi un cont gratuit pentru plați și economii.

Viața pe mare nu va fi mai costisitoare decât cea de pe uscat, susține Blue Estate, estimând costuri de 330 de lire sterline pentru o familie cu patru membri sau aproximativ 100 de lire sterline pentru o singură persoană, cu excepția chiriei.

Ghidat de deviza „Libertate, egalitate și prosperitate”, orașul va avea propriul set de legi în comunitate. Faptul că locuitorii nu vor plăti impozite și TVA este expus de multe ori pe site-ul oficial, însă înainte de a primi idei, dezvoltatorii spun că nu vor tolera absolut deloc spălarea banilor sau orice alt tip de comportament ilicit sau perturbator.

Deși pare puțin înfricoșătoare ideea de a locui pe un astfel de oraș, dezvoltatorii aduc argumente puternice în ceea ce privește siguranța locuitorilor.

Se pare că dimensiunea orașului plutitor îi oferă un nivel ridicat de stabilitate. Cei de la Blue Estate spun că oamenii de pe insulă nu vor putea să simtă nici cea mai mică mișcare a valurilor, aceasta mișcându-se exact ca un vas de croazieră.

Zidurile exterioare, despre care compania spune că vor măsura peste 160 de metri înălțime, vor proteja întru totul orășelul chiar și de cele mai mari valuri ale oceanului, făcând proprietatea ferită de curenții sălbatici din Marea Caraibelor.

În caz de vânt puternic, obloanele automate pentru uragane pot fi extinse pentru a proteja comunitatea, iar moșia poate fi mutată din calea furtunilor  în care intră.

Compania intenționează să alimenteze insula folosind surse regenerabile pentru a menține o producție negativă de dioxid de carbon.

Aceștia au declarat că intenționează să promoveze un mediu favorabil afacerilor, cu taxe zero și reglementări minime.

De asemenea, dezvoltatorii susțîn că vor genera toată energia utilizată pe insulă din surse regenerabile pentru a oferi o eficiență energetică și ecologică ridicată a orașului plutitor. Ei speră să devină una dintre „cele mai verzi comunități din lume”, dezvoltând concepte cuprinzătoare de durabilitate și reciclare.

Blue Estate are un scop bine-definit, dezvoltatorii doresc să creeze una din cele mai sigure comunități din lume, oferind liniște și confidențialitate fără precedent locuitorilor, proprietăți de lux și facilități de 5 stele, potrivit Daily Mail și Autoevolution.com .

Primul oraș plutitor își scoate proprietățile la vânzare. Locuințe de peste 1 miliard de lire și 340 de zile cu soare pe an

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top