Cultural

Interes scăzut pentru cea de-a XII-a ediţie a Bookfest

Organizatorii evenimentului au pregătit peste 350 de evenimente pentru vizitatorii de anul acesta la Bookfest. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta cititorii s-au lăsat așteptați, astfel că cei care au venit la târg  au putut să studieze în liniște ofertele înainte de a-și cumpăra o carte.

De asemenea, numărul scăzut de  cititori prezenți, se datorează și faptului că anul acesta, Bookfest a avut deschiderea la ora 12:00, dar și din cauză că majoritatea lansărilor de carte și a dezbaterilor au loc la ora 16:00. O altă cauză pentru interesul scăzut, ar putea fi faptul că România se află pe ultimele locuri, cu doar 51% de cititori, arată un studiu realizat în 2013 de Comisia Europeană. 

,,Sunt bucuroasă că văd titluri noi, în timpul săptămânii nu este așa de multă lume și poți să te bucuri și să alegi în tihnă cărțile pe care ai dori să le citești. E foarte bine că sunt asemenea evenimente, că sunt lansări de carte încurajăm oamenii să citească. Și eu am folosit acest prilej să îmi mai fac câteva provizii de cărți”, a declarat pentru Hyperflash doamna  Iuliana Boghins. 

,,Am avut la  dispoziție cam o oră să mă plimb aici în târg. Cred că este foarte bine organizat, sunt foarte multe apariții noi, foarte multe lansări. Sunt foarte impresionată de marile edituri care în fiecare an vin cu apariții noi și de editurile mai mici. De exemplu, editura Literatura care are lansări de carte din 20 în 20 de minute, ceea ce m-a impresionant. Aș mai putea să adaug că este o atmosferă foarte plăcută, oameni care sunt interesați de cultură, mă simt foarte bine printre cărți și eu la rândul meu,” a declarat scriitoarea Enna Paulon. 

Gabriela  s-a arătat foarte entuziasmată de ceea ce a găsit la târg: “Până acum nu am mai fost la Bookfest, e prima dată când vin, am găsit multe cărți foarte interesante, mai sunt câteva pe care încă le caut, dar  cred că o să le găsesc până la final. Nu mă așteptam să fie așa frumos, aveam o imagine despre cum o să fie, dar e mult mai frumos. Cred că o să  îmi cumpăr câteva cărți, am foarte multe în minte și acum mă tot gândesc pe care să le aleg și pe care nu”. 

Sursa foto: Ramona Banu

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top