Featured

Vouchere de vacanţă şi două norme de hrană pentru bugetari

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că toți bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță și două norme de hrană. Aceasta a precizat că draftul legii salarizării unitare va fi făcut public la finalul lunii martie.

“Toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri vouchere de vacanţă şi două norme de hrană. Ce ne asigurăm noi cu această ocazie e că absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor, nu se mai întâmplă ca până acum când şefii luau sporuri foarte mari faţă de ale angajaţilor. Legea aceasta e aproape de la zero, proiectul doamnei Rovana Plumb avea o anvelopă de 42 de miliarde de lei, proiectul nostru e pe 32 de miliarde, proiectul tehnocraţilor era pe 19 miliarde. În aceste condiţii a trebuit să regândim totul aproape de la zero. Desigur, principii s-au păstrat de acolo, de exemplu 5% fond de premiere pe care Ordonatorul să îl aibă la dispoziţie. La nivelul Ordonatorului de credite, însă, nu se va putea merge din total salarizare cu mai mult de 30% pentru sporuri. Un poliţist care e în stradă, sigur că poate să primească un spor de 70%, dar alt funcţionar care stă la birou nu va putea primi acelaşi spor, pentru că pe medie instituţia va trebui să se închidă la 30%”, a declarat Olguța Vasilescu, citată de Mediafax.

Marius Nistor, președintele executiv al Federației Sindicale „Spiru Haret”, a declarat după negocieri, citat de Mediafax: “Conform draftului prezentat de Ministerul Muncii, creşterile medii pentru personalul angajat în Învăţământ vor fi de aproximativ 56%. Vor fi majorări etapizate până în 2021. Dacă un dascăl câştigă astăzi, de exemplu, 2.000 de lei, în 2021 acest venit ar trebui să fie de cel puţin 3.500 de lei salariu brut. E bine că unităţile de învăţământ vor avea la dispoziţie 5% pentru fondul de premiere a profesorilor merituoşi”

Sursa foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top