Externe

Bruxelles, în alertă maximă

Belgia a ridicat sâmbătă starea de alertă la nivelul maxim pentru orașul Bruxelles, închizând metroul și sfătuind publicul să stea în case din cauza unei amenințări „serioase și iminente”, potrivit Reuters.

©Foto: GULLIVER/GETTYIMAGES

©Foto: GULLIVER/GETTYIMAGES

Unul dintre suspecții atentatelor de la Paris de săptămâna trecută este încă în libertate și se vehiculează ca acesta a călătorit din Paris la Bruxelles. Ca urmare, starea de alertă în orașul belgian a fost ridicată la nivelul patru după o întâlnire a guvernului cu poliția și serviciile de securitate, relatează Reuters.

Salah Abdeslam, 26, a fost catalogat de către autorități extrem de periculos. „Sfătuim publicul să evite aglomerațiile de oameni în centrele comerciale, sălile de concerte, evenimente sau stațiile de transport public”, a declarat un delegat a centrului de criză.

Săptămâna trecută, meciul amical dintre Belgia și Spania a fost amânat din cauza riscului pe care îl presupune posibila prezență a lui Salah Abdeslam la Bruxelles.

Ca urmare a stării de alertă, autoritățiile au început să închidă evenimente majore, au amânat jocurile de fotbal din ambele divizii ale campionatului belgian, au închis metroul în weekend,iar prezența militară și activitatea poliției s-a intensificat.

Metroul în capitala belgiană va fi închis până duminică, iar populația a fost anunțată de închiderea celor patru linii principale de metrou, din ordinul centrului de gestionare în situații de criză, pe Twitter.

Autoritățile franceze au spus că atacurile din Paris au fost planificate în Bruxelles, de către un belgian islamist de origine marocană, Abdelhamid Abaaoud, 28, care a fost ucis într-o operațiune a fortelor speciale franceze de neutralizare a unei alte celule teroriste în suburbia pariziană St. Denis, miercuri.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top