Diverse

Boala care ucide 10 femei în fiecare zi – Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin și cancerul de sân sunt bolile ce omoră anual 4.000 de femei din România.

Prevenirea acestor boli poate fi realizată foarte ușor printr-un control anual, cel puțin, la ginecolog sau un test Babeş-Papanicolau.

bendo.ro

Sursă bendo.ro

„Prevenţia reprezintă, de fapt, totalitatea testelor pe care le facem cu scopul de a diagnostica leziuni precanceroase. Deci, când nu este un cancer invaziv şi când tratamentul este simplu şi eficient în 100% din cazuri” adeclarat Gică Nicolae, conform gândul.ro.

chirurgierobotica.ro

Sursă chirurgierobotică.ro

În Europa,  România se situează pe primul loc la decese în urma cancerului de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Atât cancerul de col uterin, cât şi cancerul de sân apar la o vârstă fertilă. Intervalul cel mai important este între 45 şi 55 de ani.

gandul.info

Sursă gandul.info

Consultul ginecologic se recomandă la toate femeile, mai ales la cele care au activitate sexuală şi înaintea începerii vieţii sexuale în cazul în care au o simptomatologie în sfera pelvină sau, în principal după vârsta de 25 de ani dacă până în acel moment femeia nu a avut relaţii sexuale. Femeile care nu au nicio problemă ginecologică se pot prezenta o dată pe an în condiţii optime”, a explicat medicul Gică Nicolae.

90% din cazurile de col uterin puteau fi prevenite doar printr-un simplu control ginecologic!

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top