Evenimente

ASTRO FEST- festivalul de explorare spațială și astronomie

Biblioteca Națională a României a găzduit în data de 14 mai, între orele 16:00 și 22:00, festivalul de explorare spațială și astronomie ASTRO FEST 2016.
IMG_3357

Acest festival a fost organizat de către Discovery Channel în colabora cu revista Știință & Tehnică.

Alături de cei de la Știință & Tehnică cei prezenți la eveniment au avut ocazia să facă observații astronomice cu telescoape profesioniste și astro fotografii.

astrofest

Redacția Știință & Tehnică a prezentat cele mai noi descoperiri, planuri și ipoteze legate de programele de explorare spațială, colonizarea planetei Marte sau exoplanete. Prelegerea este susținută de către cunoscutul jurnalist și scriitor de popularizare a științelor Cristian Român, senior editor S&T.

IMG_3388

Aceștia s-au gândit și la cele mai mici detalii, cum ar fi faptul că mulți dintre pasionații de cosmos vor veni la eveniment alături de copii lor.

IMG_3404

Pentru aceștia surpriza a fost una pe măsura așteptărilor, ateliere și seminarii interactive, expoziții de astro fotografie cu cele mai frumoase imagini Hubble, dar și cu imagini ale celor mai talentați astrofotografi români, minidocumentare și un concert cu Silent Strike.

IMG_3375

Pentru copii care își doresc să devină astronauți ,,când vor fi mari” organizatorii le-au oferite machete cu costumul unui astronaut.

bogdan popovici1

Sursă Facebook Bogdan Popovici

Vedeta festivalului a fost Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, și 12 cosmonauți și astronauți care au răspuns unor întrebări selectate de pe  pagina evenimentului.

cristian fofirca

Sursă Facebook Cristian Fofircă

Programul de observații astronomice a fost următorul:

16:00 – 18:00. Soarele și petele solare

19:00 –23:00. Luna și craterele selenare (vom putea observa craterele, munții și mările de pe suprafața Lunii  precum și zonele de aselenizare ale misiunilor Apollo).

20:00 – 23:00. Planeta Jupiter, Saturn, Marte și roiul globular Messier 13.

Aceștia au ținut să menționeze că acest program este dependent 100% de condițiile meteorologice.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top