Beauty

5 Produse pentru ten care nu trebuie să-ți lipsească vara!

Cui nu-i place vara? Vara este cel mai vesel anotimp, ne bucură sufletul și pielea. Vara este cel mai mare producător de serotonină, hormonul fericirii, și de vitamina D. Pentru aceste două minunății trebuie să profităm de soare cât mai mult dar cu limite. Deși fiecare anotimp ne impune îngrijiri speciale ale tenului și ale organismului, vara este cea mai pretențioasă. Astfel că în articolul de astăzi vă voi recomanda câteva produse care o să vă ajute să ieșiți din vară,cu tenul sănătos!

1.Apa Termală Spray

Pentru mine este o minune! Este produsul preferat, care nu-mi lipsește niciodată din geantă și este soluția salvatoare într-o zi toridă de vară.  Apa termală are o mulțime de beneficii pentru ten dar și pentru restul  pielii. Pe lângă faptul că are un efect calmant și anti-iritant  puternic (aproape că-ți ia cu mâna), perfect pentru tenurile sensibile, ușor alergice la soare, are și efect anti-inflamator. Este perfectă pentru toate tipurile de ten, fie uscat sau gras, poate fi folosită inclusiv de bărbați după ras iar pentru corp este recomandată aplicarea ei imediat după epilare. O să vă placă, vă asigur!

 

2. Cremă cu protecție solară (SPF)

Când vorbim de creme anti-age, produsele cu SPF sunt baza acestui proces de prevenire a îmbătrânirii premature a tenului. Ideal ar fi să alegem o cremă cu protecție UVA și UVB pentru că ambele tipuri de raze ultraviolete sunt responsabile de apariția petelor solare, a deshidratării și sensibilizării tenului și a apariției ridurilor. Să nu vă faceți griji de textura acestora pentru că  formulele de creație au avansat și s-au adaptat cerințelor fiecărui tip de ten astfel au apărut creme sub formă de spray, spumă sau lapte. O să fie cea mai bună prietenă a voastră!

3.Crema-gel reparatoare de zi sau de noapte

Pe lângă faptul că are o textură delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară, acest tip de cremă poate fi folosită și ca mască, aplicând-o într-un strat mai gros și lăsând-o să fie absorbită de piele. Principiile active ce stau la baza compoziției precum elastină, colagen și vitamina E o transformă într-un hidratant natural, fiind astfel potrivită oricărui tip de ten. Este ideală pentru zilele în care ne expunem la soare excesiv pentru că repară imediat tenul prin hidratare. O să ai nevoie de ea precum de apă!

4. Peeling enzimatic

Pentru că vara tenul se încarcă mai repede din cauza faptului ca transpiră frecvent și porii sunt mai deschiși, chiar dacă nu ați crede, avem nevoie și de un exfoliant pentru a-l curăța mai bine. Peelingurile enzimatice, preferabil sub formă de cremă, sunt foarte delicate cu toate tipurile de ten și se aplică destul de ușor. Preferatul meu este peelingul pe bază de acid lactic deoarece conferă pielii luminozitate și hidratare. Cum îl aplic? Cu o pensulă ușoară, după ce am curățat tenul, îl întind pe toată suprafața feței și a gâtului, îl las să acționeze 10 minute și îl îndepărtez cu un servețel umed. Repet procedura o dată pe săptămână.

5. Spuma de curățare

Dimineața și seara! Este unul dintre pașii cei mai importanți și momentul în care tenul tău se relaxează, mai ales vara după expunerea la soare care stresează tenul sensibilizându-l. Produsele de curățare a tenului sub formă de spumă sunt delicate cu pielea, nu irită și o lasă catifelată. Nu trebuie să uităm de ea, indiferent de ora la care ajungem acasă!

 

 

Sursa foto: istockphoto.com

5 Produse pentru ten care nu trebuie să-ți lipsească vara!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top