Social

Tot mai mulți refugiați doresc să rămână în România

Cei 20.000 de emigranţi din România au decis că nu mai doresc să plece în Germania, ci să rămână în țară şi să învețe limba română.

Un proiect finanțat din fonduri europene de către Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom), timp de 12 luni, a ajutat sute de străini, prin oferirea de servicii specializate, pentru a se adapta mai ușor țării noastre.

La finalul proiectului, joi, la Timișoara, Elena Timofticiuc, managerul de proiecte AIDRom, a declarat că în ultimele șase luni s-a observat o schimbare de mentalitate a refugiaților, aceștia dorind să rămână în România fiind mai interesați să învețe limba română.

„În general, avem undeva la 20.000 de migranţi, dar pe Timiş sunt 3.100, nu e un număr foarte mare. Pentru noi, problema mare este modul în care putem să integrăm aceşti oameni. Integrarea este un lucru foarte complex. Acum e o mare schimbare în ceea ce priveşte mentalitatea. Dacă până acum şase luni dorinţa generală era să plece în Germania după ce capătă statutul de refugiat, acum deja încep să întrebe ce pot face la noi în ţară. E o mare schimbare de mentalitate. Prima schimbare s-a văzut în cursurile de limba română, care sunt mult mai des cerute şi mult mai luate în serios, dar şi la programul de integrare complex”, a transmis Elena Timofticiuc, potrivit Mediafax.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top