SpotOnAd

Trei motive pentru a cumpăra un laptop second hand

Fiecare dintre noi are nevoie de un laptop sau de un calculator. Este inevitabil, este un necesar absolut, atât pe plan personal, cât şi din punct de vedere profesional. Nu de fiecare dată însă avem posibilitaţile financiare pentru a cumpăra echipamente noi – motiv pentru care ne orientăm către soluţii mai ieftine. Una din aceste soluţii o reprezintă piaţa de laptopuri second hand.

Dacă în privinţa hainelor sau încălţămintei second hand există o oarecare reticenţă din partea publicului, atunci când vine vorba de echipamente IT oferite spre vânzare în acest sistem, situaţia este cu totul alta. Calculatoarele şi laptopurile second hand disponibile la magazine specializate sunt o alegere într-adevar avantajoasă, prin faptul că au costuri reduse şi păstrează funcţionalitatea în parametri ideali. Astfel, enumerăm cele 3 motive principale pentru a cumpăra un calculator sau un laptop second hand.

  • Preţuri accesibile

Dacă un laptop nou poate să ajungă la preţuri fabuloase de câteva mii sau zeci de mii de lei, unul second hand reprezintă o soluţie mult mai accesibilă. La câteva sute de lei investiţi, poţi găsi acel laptop care să te mulţumească din toate punctele de vedere: aspect, ergonomie, specificaţii tehnice, accesorii sau funcţionalitate.

  • Componente şi posibilităţi de upgrade

Tehnologia evoluează constant, de la lună la lună apar îmbunătăţiri, însă aceste îmbunătăţiri nu sunt accesibile tot timpul şi pentru oricine. La un laptop de ultimă generaţie înlocuirea unei componente defecte poate fi o problemă din cauza seriilor limitate sau a costurilor.

Pe de altă parte, cumpărând un laptop second hand ai mult mai multe opţiuni. Găseşti piese şi componente oricând – există numeroase magazine fizice şi online specializate care îţi oferă soluţiile potrivite; de asemenea, în cazul în care nu te mulţumesc specificaţiile tehnice, există oricând varianta unui upgrade de componente, atât timp cât laptopul suportă acest lucru.

  • Parametri funcţionali optimi

În ciuda concepţiei greşit formate conform căreia second hand înseamnă nivel calitativ scăzut, parametrii funcţionali ai unui laptop second hand se păstrează la un nivel optim. Chiar dacă pot să existe unele semne externe de uzură, la nivel de funcţionalitate un laptop second hand respectă standardele impuse.

new-it.ro

new-it.ro

Dacă sunt achiziţionate de la magazine specializate, laptopurile second hand vin şi cu garanţie, întrucât înainte de vânzare sunt atent verificate pentru remedierea eventualelor defecţiuni şi pot avea parte chiar de upgrade-uri de componente.

Această listă de 3 motive pentru a cumpăra un laptop second hand ar putea fi completată cu convenienţă. Noile apariţii de pe piaţă îţi solicită mult mai mult atenţia – trebuie să fii atent la specificaţiile tehnice, pentru a găsi un laptop potrivit. Dacă ai însă în minte un anume model pe care ţi-l doreşti, îl poţi găsi mult mai uşor în varianta second hand – ştii că te mulţumesc specificaţiile, cunoşti posibilităţile de upgrade şi aşa mai departe.

Rezumând aceste avantaje, preţurile reduse, disponibilitatea componentelor şi funcţionalitatea optimă recomandă oricui achiziţia de laptopuri second hand. Este o alternativă mult mai avantajoasă, care nu face o gaură în buget şi care poate mulţumi orice exigenţe, întrucât piaţa laptopurilor second hand este foarte variată.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top