Externe

Vulturi antrenați cu succes să doboare drone în Olanda

Noi membri se alătură poliției din Țările de Jos. Olanda a devenit prima țară care a recrutat cu succes vulturi de poliție care să deturneze drone din zbor.

Poliția a început antrenarea păsărilor de pradă încă din luna ianuarie, în ciuda îngrijorărilor venite din partea unor activiști pentru protecția animalelor care afirmau că acest exercițiu ar putea cauza răni păsărilor .

Un purtător de cuvânt a declarat că nu au existat lovituri sau leziuni până în prezent, dar cu toate acestea se lucrează la introducerea unor echipamente de protecție. “O dronă comună sau publică nu are nici un impact asupra ghearelor puternice ale unei păsări de pradă, dar drone foarte mari, cu motoare puternice ar putea provoca răni” a declarat acesta. “În prezent căutăm să luăm măsuri de protecție, cum ar fi inventarea unui fel de pantof pentru ghearele păsărilor”. De asemenea, a mai adăugat “O mulțime de drone au pierit în timpul exercițiului.”

vulturi drone olanda

Această acțiune vine ca răspuns la preocupările legate de riscul tot mai mare de drone care survolează fără permisiune spațiul aerian neautorizat, cum ar fi în apropierea aeroporturilor, sau pericolul dronelor care interferează cu alte aeronave, cum ar fi elicopterele de salvare.

Vulturii încep vânătoarea de drone vara viitoare

Păsările care au fost antrenate în această acțiune sunt deținute de o companie privată, dar poliția a început deja recrutarea propriei echipe de zbor. “Poliția a achiziționat pui de vulturi americani în vârstă de patru luni. Începând cu vara viitoare aceștia vor merge la vânătoare de drone. “, a declarat purtătorul de cuvânt.

Puteți urmări un filmuleț cu antrenamentul acestor vulturi mai jos.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top